YKS için çevrim içi YDT deneme sınavı bugün yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenliyor. Bu kapsamda bugün Yabancı Dil Testi yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 09:30 GÜNCELLEME 27.05.2024 09:38 GÜNCEL
YKS için çevrim içi YDT deneme sınavı bugün yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan "YKS'ye Doğru 2024" sınavında sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun şekilde hazırlandı.

Öğrencilerin "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebildiği sınavlar kapsamında hafta sonu deneme sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi yapıldı. Bugün de Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

Deneme sınavına katılmak isteyen öğrenciler, 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecek.

Öğrenciler deneme sınavının sonuçlarını, sıralama ve puanlarını yarın öğrenebilecek. Yine soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR