10 gazete aynı noktada buluştu: 27 Mayıs darbesini unuttular

Cuntacıların seçilmiş ilk Başbakan Andan Menderes ve arkadaşlarını idam ettiği 27 Mayıs darbesinin 64. yıldönümüne ilişkin 10 aktüel gazete birinci sayfadan hiçbir habere yer vermedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 15:15 GÜNCELLEME 27.05.2024 15:15 GÜNCEL
10 gazete aynı noktada buluştu: 27 Mayıs darbesini unuttular
  • HABER7

Anayasa ve Meclis’in askıya alındığı, iktidar partisinin kapatıldığı, Türkiye’nin seçilmiş ilk Başbakanı Adnan Menderes ve iki bakanının idam edildiği 27 Mayıs darbesi hafızalardaki yerini koruyor. Ülkemizin yarınlarına kast edilen meşum darbe, 64 yıl önce bugün yaşandı. Yassıada ve İmralı Adası’nda gerçekleştirilen idamlarla Türk siyasi tarihine silinmesi mümkün olmayan leke süren cuntacılar maşeri vicdanda nefretle anılıyor.

Türk demokrasisinin kara lekesi! 27 Mayıs 1960 darbesi...Üzerinden 64 yıl geçti

Darbecilerin karanlık eylemlerini yeni nesillere aktarma vazifesinin en temel bileşenleri arasında yer alan medyada ilginç bir tutum sergilendi.

Farklı yayın çizgilerinde günlük yayın yapan 10 aktüel gazete 27 Mayıs darbesinin 64’üncü yıldönümünü görmezden geldi.

Sözcü, Birgün, Karar, Evrensel, Yeniçağ, Milliyet, Takvim, Aydınlık, Yeni Mesaj ve Dünya gazeteleri, 27 Mayıs darbesi ve Adnan Menderes’i “unuttu”.

İşte o gazetelerin birinci sayfaları:

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR