Açık açık söyledi! 11 Haziran engellenmezse Türkiye 12 Haziran'da...

Terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde 11 Haziran'da yapmayı planladığı sözde yerel seçimi ele alan gazeteci Abdülkadir Selvi, "Eğer 11 Haziran engellenmezse 12 Haziran’da ikinci adım atılacak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 15:39 GÜNCELLEME 04.06.2024 15:39 GÜNCEL
Açık açık söyledi! 11 Haziran engellenmezse Türkiye 12 Haziran'da...

PKK terör örgütünün uzantısı PYD/YPG'nin 11 Haziran'da Suriye'nin bazı bölgelerinde yapmaya kalkıştığı sözde yerel seçimin tartışmaları devam ediyor. ABD destekli terör örgütü kendisine Fırat Nehri'nin doğusunda meşruiyet kazandırma çabasını hızlandırırken Türkiye'den yapılmaya çalışılan hamleye sert tepki geldi. 

Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan gazeteci Abdülkadir Selvi, "ABD’nin PKK’ya devlet kurdurma planına izin verilecek mi" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Ortadoğu'nun bir sorunlar yumağı olduğunu ve Türkiye'nin bu sorunların tam ortasında olduğunu söyleyen Selvi, engellenmemesi durumunda haftaya bugün Suriye'de terör örgütü PKK'nın 133 yerde sözde yerel seçim yapacağını söyledi.

SÖZDE SEÇİM PLANININ MİMARI MCGURK

Sözde seçim yapılacak alanın Münbiç'ten başlayarak Türkiye sınırına kadar uzanan geniş bölgeyi kapsadığını söyleyen Selvi, bu girişimin mimarının ise PKK’nın hamisi olan ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Brett McGurk olduğunu belirtti. Selvi, McGurk'un ABD’nin Irak’tan çekilme kararına itiraz ettiği için Trump tarafından görevinden azledildiğini ancak Biden gelince ilk atanan ismin yine o olduğunun altını çizdi. 

McGurk, Suriye’de PKK devleti kurdurmayı kendisine “kızıl elma” edinmiş durumda olduğunu belirten Selvi "İlk iş Mazlum Kobani ile Bafel Talabani arasında ittifak kurdu. Şimdi de PKK devleti için ilk adımını atıyor. 11 Haziran’daki sözde seçimin mimarı da o." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE NE YAPACAK?

Selvi, ABD'nin tüm desteğine rağmen Türkiye'nin 11 Haziran'da yapılması planlanan sözde seçimi yaptırmamakta kararlı olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerini hatırlattı;

“Kandil’deki terör baronlarının siyaseti dizayn etmesine müsaade etmeyiz. Suriye’de ve Irak’ta terör koridoruna izin vermeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Haziran’da PKK’ya sözde seçim yaptıracak olan iradenin bir adım sonrasını da planladığını bildiğini söyleyen Selvi, "Eğer 11 Haziran engellenmezse 12 Haziran’da ikinci adım atılacak." dedi. 

Abdülkadir Selvi yazısının son bölümünde ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in “Milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına oldubittiye izin vermeyeceğimizi bir kez daha altını çizerek vurguluyorum” sözlerine yer vererek geçmişte söylenen şu sözü tekrarladı;

Ortadoğu’da eğer silahlı gücünüz varsa sözünüzün bir karşılığı oluyor. “Bir uçak gemisi diplomasideki yüz 10 masadan daha etkilidir” sözü boşuna söylenmemiş.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR