3 ilde korkutan orman yangını: Karadan ve havadan müdahale ediliyor

Bursa'nın Orhaneli, Muğla'nın Milas, Antalya'nın da Aksu ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 15:57 GÜNCELLEME 04.06.2024 15:57 GÜNCEL
3 ilde korkutan orman yangını: Karadan ve havadan müdahale ediliyor

Yangın saat 13.30 sıralarında Orhaneli ilçesine bağlı Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki çam ormanlarında çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına karadan 38 araçla, havadan da Orman Genel Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 3 helikopter ile müdahale edilirken, Balıkesir Edremit’te konuşlu bulunan 2 AT 805 tipi yangın söndürme uçağının da bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

ANTALYA

Antalya'da çıkan ot yangını, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

Aksu ilçesi Çalkaya Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında ot yangını çıktı. Büyüyen alevler, ormana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına itfaiye ve orman ekipleri, karadan müdahale ediyor.

MUĞLA

 Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Alaçamlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR