Kızılcahamam'da eleştiriler iletildi yol haritaları oluşturuldu

AK Parti'nin 3 gün süren Kızılcahamam kampında önümüzdeki süreç için yol haritaları belirlenirken parti yetkililerine eleştiriler iletildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 19:05 GÜNCELLEME 04.06.2024 20:33 GÜNCEL
Kızılcahamam'da eleştiriler iletildi yol haritaları oluşturuldu

  HABER7

AK Parti Kızılcahamam’da yapılan 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı geride bıraktı. 3 gün süren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği konuşmayla sona eren toplantıda seçim sonuçları ve AK Parti'deki değişim süreci olmak üzere birçok konu ele alındı. Milletvekilleri, bakanlar ve parti yetkililerinin bir araya geldiği kampta AK Parti Genel Başkan Yardımcılarına da eleştiriler yöneltildi.

2028 HAZIRLIKLARI PLANLANDI

Edinilen bilgilere göre, AK Parti önümüzdeki süreçte 'Türkiye buluşmaları' düzenleyecek. Bu buluşmalarla ekim ayında gerçekleşmesi beklenen büyük kongreye hazırlık yapılacak. 2028 seçimlerine ilişkin hedeflerin de masaya yatırıldığı kampta AK Parti'ye katılım yollarının genişletilmesi de gündeme geldi. 

Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde genç seçmenlerin oy kullanma yönünü ağırlıkla başka partilere çevirmesi AK Parti'nin bu konuda çalışmaları hızlandırması gerektiğini ortaya koydu. Bu kapsamda 2028’de ilk kez oy kullanacak 7 milyon gence odaklı çalışmalar yapılacak. AK Parti kurduğu özel ekiplerle ilk kez oy kullanacak gençlere Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlatacak. 

OY KAYBI DEĞERLENDİRMESİ

Kızılcahamam kampında yapılan sunumlarda 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybına ilişkin yapılan değerlendirmelerde 2019 yılında koronavirüs pandemisiyle başlayan, küresel etki ve 6 Şubat depremleriyle ülkeyi etkisi altına alan ekonomik sorunlar, emekli maaşı itirazları, temel ihtiyaç malzemeleri ve konut fiyatlarındaki kira artışlarının seçmenin sandığa gitmesine engel teşkil ederek CHP'nin oyunun oransal olarak artması görüntüsünü ortaya çıkardığı belirtildi. 

İSRAF, ŞATAFAT, GÖSTERİŞ...

Partinin bundan sonraki süreçte dikkat etmesi gereken konularda ise dikkat çeken maddeler sıralandı. İsraf, şatafat, gösteriş, çakarlı arabalar ve gereksiz korumalara dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, belediye kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğine de vurgu yapıldı. 

Sunumlarda dikkat çeken diğer bir nokta olarak ise AK Parti'nin içerisinde bulunduğu zorluklar yazıldı. Seçmenin demografik yapısının değiştiğinin altı çizilirken dip dalgaları yakalamak konusunda geç kalındığı belirtildi. 

AK Parti'nin en güçlü yönlerinde ise şu maddeler sıralandı;

  • Karizmatik lider
  • Tecrübe
  • Yetişmiş insan kaynağı
  • 22 yıllık başarı hikayesi
  • Yaygın teşkilat yapısı
  • Üye sayısının yüksek olması
  • Halkın en az yüzde 60'ının herhangi bir seçimde AK Parti'ye oy vermiş olması

ELEŞTİRİLER İLETİLDİ

Öte yandan Kızılcahamam kampında genel başkan yardımcılarına da eleştiriler yöneldi. Kamptaki toplantılarda ağırlıklı olarak daha çok partinin kurucuları ve bazı eski milletvekillerinin söz alması ve seçim değerlendirmelerinin rakamlar üzerinden yapılması sonrası söz alan partililer genel başkan yardımcılarına tepki gösterdi. Halkın arasında çıkarak toplantıya geldiklerini belirten bazı partililer "Böyle seçim değerlendirmesi olmaz. Şu anda halktan kopmuş durumdayız. Siz hiç öz eleştiri yapmadınız. Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Bu sonuçta sizin hiç mi suçunuz yok? Üzerinize alınmıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Söz alan isimlerden biri olan Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'in yetkili isimlere "Bizi rakamlara boğdunuz. Böyle istişare mi olur? Madem burası bir aile toplantısı, her şeyi konuşacağız. Neden gerçek anlamda bir analiz yapılamıyor? Sizin konuşmalarınızdan çıkardığımız seçim sonuçlarında ekonomi yüzde 70 etkiliymiş. Geçin bunları. 'Anket yaptık, bu çıktı' diyorsunuz. Bütün sorumluluğu ekonomiye atıyorsunuz" sözlerini sarf ettiği belirtildi. 

VARANK'TAN BÜROKRASİ TEPKİSİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise bürokrasi istiyor diye TBMM'den kanun çıkarılmasına tepki gösterdi. Varank, "Bürokrasi istiyor, diye Meclis'te kanun çıkarıyoruz. Getirisine götürüsüne bakılmıyor. Böyle yasama çalışması olmaz. Bizim görevimi bürokrasinin isteklerini yapmak olmamalı" ifadelerini kullandı.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR