'Erdoğan düşmanı' Reuters yine şaşırtmadı! Çok konuşulacak anket

Yayınladığı taraflı haberlerle bilinen, iş ilanlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı 'tetikçi' aradığını duyuran İngiliz haber ajansı Reuters'ın Türkiye medyası için yaptırdığı sözde ankette yayınladığı sonuçlar şaşırtmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 15:18 GÜNCELLEME 17.06.2024 15:33 GÜNCEL
'Erdoğan düşmanı' Reuters yine şaşırtmadı! Çok konuşulacak anket
  •   Haber7-ÖZEL

Taraflı yayınlarıyla tüm dünya tarafından tanınan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı haberleriyle bilinen İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, bugün yine manipülasyon dolu yayına imza attı. 

2022 yılında yayınladığı bir iş ilanında Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyulan nefretini açıkça gözler önüne seren “Büro Şef Yardımcısı” pozisyonu için aradığı 'gazeteci'de 'Erdoğan düşmanı' olma özelliğini arayan Reuters, Türkiye’de 'en güvenilmeyen' medya kuruluşlarıyla ilgili yaptığı sözde bir anketin sonuçlarını yayınladı. Reuters'ın sözde anketinde muhalif medyaya olan güvenin yüksek olduğu görülürken diğer medya organlarına ise halk tarafından güvenin az olduğu iddia edildi. 

Oxford Üniversitesi ve Reuters Enstitüsü tarafından hazırlanan 2024 Dijital Haber Raporu'nda Türkiye'de 'en güvenilen' ve 'en güvenilmeyen' medya kuruluşları da sıralandı. Anket yöntemiyle edinilen sözde verilerde Türkiye'deki 15 medya kuruluşunun isimleri verilirken bu kuruluşlarda yayınlanan haberlere ne kadar güvendiklerinin 0-10 ( 0-'hiç güvenilir değil' ve 10-'tamamen güvenilir') sorulduğu öne sürüldü. Reuters tarafından yapıldığı iddia edilen ankette çıkan sonuçlar ise görenleri şaşırtmadı.

SÖZDE ANKETİN SONUÇLARI

Yayınladığı iş ilanında açıkça Erdoğan düşmanlığı yapabilecek birini arandığını söyleyen Reuters'ın sözde anketinde kendileri gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olan medya organlarına 'Güven' yüksek çıkarken, diğer medya organlarına güvenin ise az olduğu söylendi. 

Reuters'ın sözde anketinde, Şehir Hastaneleri'ni karalamak için yalanlar kurgulayarak ekranlara ayağı kırık bir hasta getiren Fox Tv şimdiki ismiyle Now Tv %60 güven alırken, Güvenmiyorum diyenlerin oranı ise %25 oldu.

Ankette ikinci olan medya organı ise gerçek dışı haberleri sonrası Türkiye'nin tekzip şampiyonu olan Cumhuriyet Gazetesi oldu. Cumhuriyet'e güven %60 iken, güvenmiyorum diyenlerin oranı ise yüzde 25 oldu.

Reuters'ın anketine Erdoğan karşıtlığıyla bilinen Sözcü Gazetesi yüzde 53 güven, yüzde 27 güvenmiyorum oranıyla beşinci sıradan girerken, CHP'nin yayın organı Halk Tv ise yüzde 52 güven yüzde 29 güvenmiyorum oranıyla altıncı sıradan girdi.

REUTERS ERDOĞAN KARŞITI GAZETECİ ARAMIŞTI

İngiliz haber ajansı Reuters'ın Türkiye’de cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği 2023 seçimlerinin hemen öncesinde verilen iş ilanında açıkça Başkan Erdoğan ve AK Parti iktidarına düşmanlık derecede haberler yapacak personel arandığı belirtilmişti. 


Haber7’nin ulaştığı bilgilere göre, Reuters’ın iş ilanında “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi modern ve laik geleneklerden uzaklaştırdığı” öne sürülerek, ilanda, Türkiye'nin Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa sahip olmasından duydukları rahatsızlığa yer verilmişti. Reuters, aradığı personelin vasfını "Erdoğan'ın seçilme hedefini tehdit eden güçlü hikayeler yazma becerisine sahip olmak" sözleriyle tarif etmişti. 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR