Bakan Bak: Dünya liderleriyle görüştük; inşallah zulüm sona erecek

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gazze'de yaşanan soykırım bizi derinden üzüyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki temasları devam ediyor. Dünya liderleriyle görüştük; inşallah o zulüm de sona erecek'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 15:42 GÜNCELLEME 17.06.2024 15:51 GÜNCEL
Bakan Bak: Dünya liderleriyle görüştük; inşallah zulüm sona erecek

Rize Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Kurban Bayramı’nın 2. gününde bayramlaşma töreni düzenledi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma sonrası katılımcılara kavurma ile pilav ikram edildi.

'BURUK BİR BAYRAM GEÇİRİYORUZ'

Bayramlaşma sonrası açıklamada bulunan Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya ve Fransa ziyaretlerinde Gazze'de yaşanan olayları gündeme taşıdığını ve zulme çözüm aradıklarını söyledi. Bak “Bizim açımızdan bu bayram buruk geçiyor. Gazze'de yaşanan soykırım bizi derinden üzüyor. Bu zulme son vermek gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki temasları devam ediyor. 3 gün önce de İspanya ve İtalya'daydık. Dünya liderleriyle görüştük; inşallah o zulüm de sona erecek” ifadelerini kullandı.

'HERKESİ EKRAN BAŞINA DAVET EDİYORUZ'

Bakan Osman Aşkın Bak, Almanya'da süren şampiyona ve olimpiyatların önemine de dikkati çekerek “Şampiyona, Almanya ile İskoçya maçı ile başladı. Vatandaşlarımız televizyon başında izliyorlar. Yarın da milli takımımızın maçı var. Akşam saat 19. 00'da Gürcistan karşısında oynayacaklar. Herkesi ekran başına bekliyoruz. Almanya'da biletler tükenmiş. Orada da büyük bir ilgi var. Tabii Almanya'da yaşayan, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımız katılıyorlar. Olimpiyatlar çok önemli. Paris olimpiyatları için de çalışıyoruz” diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR