Kozmetikte sahte ürünler artıyor!

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) Başkan Yardımcısı Belgin Sile, kozmetik sektöründe sahte ürün oranının yüzde 29, merdiven altı üretim oranının yüzde 34'e ulaştığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2024 12:30 GÜNCELLEME 20.06.2024 12:51 GÜNCEL
Kozmetikte sahte ürünler artıyor!

Dünya genelinde her gün kozmetik sektörü büyümeye devam ediyor. Her sene ortalama yüzde 10 büyüyen sektörde en büyük pay saç bakım ürünlerinde. Kozmetik sektörü büyürken merdiven altı üretim ve sahte ürün pazarı da büyüyor. Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Belgin Sile, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Sektörde sahte ürün oranının yüzde 29, merdiven altı üretim oranının yüzde 34 ve rastgele aktar karışım ürünlerin oranının ise yüzde 16 olduğunu açıkladı.

10 ÜRÜNDEN 1'İ TÜRKİYE MENŞELİ 

Kozmetik sektöründe ürün takip sistemleri ile kontrollerin sağlandığını aktaran Sile, dernek tarafından bilgilendirme toplantıları, sektöre yönelik eğitimler ve bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını paylaştı. Türkiye pazarındaki yüzde 10'luk büyümenin dünya pazarıyla paralel bir büyüme olduğuna dikkat çeken Sile, "Türkiye'de pazarlanan ürünlerin sadece yüzde 10'unu Türkiye menşeli ürünler oluşturuyor. Saç bakım ürünleri, sektör ürünleri içinde en büyük paya sahip. Şampuanlar saç bakım ürünlerinin yaklaşık yüzde 59'unu oluşturuyor" cümlelerini kullandı.

GENÇLER İLGİ GÖSTERİYOR

Cilt bakım ürünlerine talebin artış gösterdiğini ifade eden Belgin Sile, "Cilt bakım ürünlerine yönelik talep artıyor. Özellikle genç tüketiciler cilt bakım ürünlerine giderek daha fazla ilgi gösteriyor ve sağlıklı cilt bakım rutinlerini erkenden oluşturmayı hedefliyorlar" siyerek sözlerini sonlandırdı.

KAYNAK : Akşam
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR