Diyarbakır'daki korkunç yangında ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Koca'dan açıklama

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 23:18 GÜNCELLEME 21.06.2024 23:28 GÜNCEL
Diyarbakır'daki korkunç yangında ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Koca'dan açıklama

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'daki anız yangını faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı.

VEFAT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Bakan Koca yaptığı açıklamada; "Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

3 HASTA ENTÜBE EDİLDİ

Bakan Koca, Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır'da 3'ü entübe 5 hastanın yoğun bakımda olduğunu aktardı.

Yangınlar nedeniyle olay yerlerine Diyarbakır'dan 24 ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin'den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirildiğini belirten Koca, yangınların ilgili birimler tarafından söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Koca, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, yaralılara geçmiş olsun dileklerini sundu.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Y Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Son Dakika: Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı!

Tunç, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

DİCLE ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA

Dicle Elektrik, 11 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan anız yangının elektrik iletim hatlarından kaynaklanmadığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunulduğu, bölgede verimli tarım uygulamalarının desteklendiği ve oluşan afetlere karşı çiftçilerin uyarıldığı belirtildi.

Açıklamada, Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınına ilişkin şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Dicle Elektrik olarak ekiplerimizle sahada incelemelere başladık. Bazı medya kanallarında yangının elektrik kaynaklı olduğu belirtilmiş olsa da yaptığımız incelemelerde yangının elektrik iletim hatlarından kaynaklanmadığını belirledik. Hatta belirtilen bazı bölgelerde elektrik iletim hatlarının dahi yangının meydana geldiği bölgelerden geçmediğini gördük. Tespit çalışmalarımıza ilgili kamu birimleriyle devam ediyoruz. Herhangi bir farklı bulgu edindiğimizde yetkili birimlerle paylaşmayı sürdüreceğiz."

KAYNAK : AA, İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR