Türkiye'nin en iyi İmam Hatip Liseleri 2024! En başarılı Anadolu İmam Hatip Liseleri

Temsil ettiği değerler ve başarı düzeyiyle Anadolu Liselerinin gözdesi haline gelen İmam Hatipler oldukça rağbet görüyor. LGS maratonundaki tercih döneminde ise en iyi İmam Hatip Liseleri araştırılan konuların başında yer alıyor. İşte Türkiye'nin en başarı İmam Hatip Liseleri...

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 18:03 GÜNCELLEME 28.06.2024 18:03 GÜNCEL
Türkiye'nin en iyi İmam Hatip Liseleri 2024! En başarılı Anadolu İmam Hatip Liseleri

LGS serüveninde tercih zamanı geldi çattı. Sınav sonuçlarının açıklanması ile gözler tercih kılavuzlarına çevrildi. On binlerce öğrenci yapacağı tercihlerle eğitim hayatına büyük anlamda rota oluşturacak. 

LGS tercihleri kapsamında en çok tercih edilen liselerin başında ise İmam Hatipler geliyor. Gerek temsil ettikleri değerler itibariyle gerekse bir eğitim kurumu olarak geniş perspektifteki bilimsel başarıları ile gözde olan İmam Hatip Liseleri günümüzde ise farklı alanları ile bir derinlik kazanmış durumda. Söz konusu derinlik ve YKS'deki başarı oranları da Anadolu İmam Hatip Liselerini daha cezbedici hale getiriyor. 

Klasik İmam Hatip Liselerinin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan, sanat programı (Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar ve Musiki) uygulayan, yabancı dil hazırlık ve Fen Bilimleri programı uygulayan, Hafızlık pekiştirme programlarını barındıran, dil projesi kapsamında hazırlık sınıfı uygulayan, spor programı uygulayan, çocuk gelişimi ve eğitimi programını benimseyen ve Uluslararası İmam Hatip Liseleri de de mevcut. 

Birçok farklı boyutuyla ivme elde eden Anadolu İmam Hatip Liseleri'nin en başarılı olanları ise araştırma konularının başında yer alıyor. Bu başarılar ise öğrenci profillerinin başarı düzeyi, öğretmenlerin akademik kariyerleri, üniversiteye yerleştirme başarısı ve okulun sunduğu sosyal imkanlar çerçevesinde değerlendirmeye alınıyor.

Peki Türkiye'nin en iyi İmam hatip Liseleri hangileri? İşte Türkiye'nin en iyi İmam hatip Liseleri (2024 yerleştirme sonuçlarına göre): 

  • Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kartal/İstanbul)

  • Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kadıköy/İstanbul)

  •  Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (Selçuklu/Konya)

  • İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi (Üsküdar/İstanbul)

  • M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi ( Başakşehir/İstanbul)

  • Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kepez/Antalya)

  • Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortahisar/Trabzon)

  • Güngören İstanbul Ticaret Odası Kız  Anadolu İmam Hatip Lisesi (Güngören/İstanbul)

  • Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (Atakum/Samsun)

  • Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi (Yenimahalle/Ankara)

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR