Çevre ikiyüzlülüğünün böylesi! Yine ‘mesele ağaç değil’

Doğa bahanesiyle muhalefet yapan fonlu medya tepki çeken bir yayına daha imza attı. Gazete Oksijen'de yeşil alanda otel yapmaya hazırlanan yabancı yatırımcı aklanırken, Bakanlığın Antalya’daki girişimine gölge düşürecek makale yayınlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2024 17:36 GÜNCELLEME 29.06.2024 18:17 GÜNCEL
Çevre ikiyüzlülüğünün böylesi! Yine ‘mesele ağaç değil’

   HABER7

Avrupa’dan gelen yatırımcıları şirin gösterip, ülkemizdeki müteşebbis girişimleri töhmet altında bırakmaya çalışan anlayış bu defa gazete köşesinde belirdi.

Oksijen Gazetesi bu hafta çıkardığı baskısında enteresan bir ikilem içerisinde kaldı. Gazete, aynı sayıda yayınladığı bir haberinde Ege ve Akdeniz kıyısındaki yeşil alanların otelleşmesini aklamaya çalışırken, diğer bir yayınında ise kamu girişimine karşı çıktı. 

‘YEŞİL’, ‘DOĞA KATLİAMI’ DEMEDEN YAYINLADIKLARI ÇEVRE HABERİ!

Oksijen, bu haftaki sayısında Bvlgari Hotel & Resorts CEO’su Silvio Ursini ile bir gerçekleştirdiği bir röportajı yayınladı. Ursini ile yapılan röportajda Bodrum Cennet Koyu’ndaki 600 dönümlük araziye Bvlgari tarafından yapılacak otele ilişkin sorular yöneltildi. 

Haberin girişinde Bodrum Cennet Koyu’nda otelin yapılması planlanan alanın kamuoyunun son dönemde en büyük hassasiyeti gösterdiği konular arasında yer aldığı belirtilirken ilerleyen bölümlerinde ise inşaat izni çıkan projede Bvlgari Hotel & Resorts’un süper lüks bir tesis inşa edeceği, tesisin ise Bodrum'un en yeşil tesisi olacağı ifade edildi.



“Bvlgari Hotel Bodrum'un en yeşil tesisi olacak" ifadelerinin başlık olarak öne çıkarıldığı haberde, Ursini'nin "Toplumdaki hassasiyeti biliyorum, endişelerin farkındayım. Bodrum Ege’nin mücevheri. Şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz projeleri örnek göstererek diyebilirim ki Bvlgari Bodrum bölgenin en yeşil tesisi olacak” sözlerine yer verdi.

İHALEYİ DEVLET YAPINCA ELEŞTİRDİ

Bvlgari eliyle yapılan 'otelleşme'yi CEO ile röportaj yaparak aklamaya girişen Oksijen, devlet eliyle yapılan başka farklı noktadaki ihaleyi ise eleştirilerinin odağı haline getirdi. Oksijen Gazetesi, aynı sayısının farklı sayfasında yayınladığı Ali Boratav'ın köşe yazısında ise Çevre Bakanlığı tarafından Antalya Kekova için yapılan bir tesis kiralanması ihalesini eleştirdi. İhalenin hükümet tarafından yapılmasını eleştiren yazıda söz konusu yazıda, bölgenin çoktan UNESCO Dünya Mirası ilan edilmesi gereken bir alan olduğuna vurgu yapıldı.

Ali Boratav "Bu ihale Kekova’yı değiştirir" başlıklı yazısında yerel yönetim olan Demre Belediyesi'nin karara tepki gösterdiğini Çevre Bakanlığının tebligatına karşı Antalya İdare Mahkemesi’ne ihale için yürütmeyi durdurma başvurusu yaptığını ancak dosyanın mahkeme tarafından iade edildiğini ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ‘Kekova-Üçağız 10 Yıllık Satış İhalesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Yazıda CHP’li Demre Belediye Başkanı Fahri Duran'ın ihale ile ilgili eleştirilerine yer verilirken, söz konusu yazı boyunca Bakanlığının ihalesine karşı çıkıldı. 

 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR