Bursa'da anız yangını: Üniversiteye sıçradı, öğrenciler valizleriyle bölgeyi terk etti!

Bursa'da makilik alanda çıkan ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Kampüs içerisindeki öğrenci yurtları tedbir amaçlı tahliye edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2024 19:41 GÜNCELLEME 30.06.2024 23:16 GÜNCEL
Bursa'da anız yangını: Üniversiteye sıçradı, öğrenciler valizleriyle bölgeyi terk etti!

Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Alevlerin fark edilmesinin ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle Ayvalı Deresi kıyısında yayılan ve hububat ekili arazilere sıçrayan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE SIÇRADI

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde bulunan ormanlık alana da ulaşan yangının ilerlememesi için mücadele eden ekiplere, bölgede yaşayanlar da destek oluyor.

Kampüsteki doğal yaşam alanında bakılan kızılgeyikler, atlar ve diğer hayvanlar alandan tahliye edildi.

BURSA VALİSİ DEMİRTAŞ: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sahada 150 aracın bine yakın personelle havadan ve karadan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. Soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Şu an yangın ilerlemesi durduruldu. Kontrol altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an yangınla ilgili tehlikeyi geride bıraktık diyebiliriz. Yani şu an kısmen kontrol altına aldık diyebiliriz. Soğutma çalışmalarını da bitirdikten sonra daha da rahatlayacağız diye düşünüyorum” dedi.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için herhangi bir tehlikenin bulunmadığını anlatan Demirtaş, "Hastaneyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Ancak yurtlarımız şu an tamamen boşaltıldı." dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının büyümesinin çok şiddetli rüzgardan kaynaklandığını söyledi.

Yangına çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"(Yangını) Canla başla kontrol altına almak için gayret gösteriyoruz. Özellikle Veteriner Fakültesinin hayvanları vardı, onları tamamen dışarıya naklettik. Burada bulunan yurtları tamamen boşalttık. Tıp Fakültesi Hastanesi biraz uzakta ama yine de tedbiren hastaları başka hastanelere taşıyabiliriz."

ÖĞRENCİ YURTLARI BOŞALTILDI

Yangının binalara ulaşmaması için hem karadan hem de havadan müdahale sürerken, kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

Eşyalarını toplayan öğrenciler, valizleriyle birlikte, toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana geldi.

Kampüs içindeki başta atlar olmak üzere hayvanlar da tahliye edildi. 

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR