Bakanlıktan Kayseri'deki taciz iddiasına ilişkin açıklama: Mağdur çocuk devlet korumasında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla ilgili, "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2024 09:52 GÜNCELLEME 01.07.2024 09:56 GÜNCEL
Bakanlıktan Kayseri'deki taciz iddiasına ilişkin açıklama: Mağdur çocuk devlet korumasında

Kayseri'deki 'taciz' iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında mağdur çocuk ve ailesinin devlet korumasına alındığını belirterek;  "Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

Kayseri'de 5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası provokasyon! Ev ve işyerleri yakılıyor

"YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında 'Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası' şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız" denildi. 

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR