Zimmetine 37 milyon lira geçiren banka çalışanından kripto para itirafı

Konya'nın Ereğli ilçesinde çalıştığı bankadan zimmetine 37 milyon 137 bin TL geçirdiği suçlamasıyla nişanlısı Settar Arslan ile birlikte tutuklanın Perihan Yazar’ın ifadesi ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 18:24 GÜNCELLEME 04.07.2024 12:32 GÜNCEL
Zimmetine 37 milyon lira geçiren banka çalışanından kripto para itirafı

Ereğli ilçesinde özel bir bankanın müfettişlerinin yaptığı denetimde şubede çalışan 37 yaşındaki Perihan Yazar’ın, zimmetine para geçirdiğinden şüphelendi.

Araştırmasını derinleştiren müfettişler, Yazar’ın kendi ve nişanlısı Settar Arslan’ın (36) hesabına 37 milyon 157 bin TL para aktardığını belirledi.

Müfettişlerin, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunun ardından nişanlı çift, dün gözaltına alındı.

İŞTE ZİMMETİNE PARA GEÇİRME NEDENİ

Perihan Yazar’ın, ilk ifadesinde borçları nedeniyle böyle bir yönteme başvurduğunu belirterek, "Hesaba para aktarma işine mart ayında başladım. Paraları önce 25 müşterinin hesabına aktardım. Sonra onlara yanlışlık olduğunu belirtip, kendi ve nişanlımın hesabına geçmesini sağladım. Aktardığım paralardan 20 milyonunu kripto borsasındaki hesaplara yatırdım ve orada yaptığım işlemlerle kaybettim. 1,5 milyon TL ile de borçlarımı ödedim. 11 milyon 200 bin TL’yi de nişanlım Settar’ın hesabına aktardım." sözlerini kaydetti.

KAYNAK : DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR