LGS şampiyonları İstanbul'da buluşuyor

LGS’de 500 tam puan alarak şampiyon olan imam hatipli öğrenciler, İstanbul’da bir araya geliyor. ÖNDER’in misafiri olarak Sepetçiler Kasrı’nda buluşacak olan gençler hem sınav tecrübelerini hem de gelecek planlarını paylaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 22:26 GÜNCELLEME 03.07.2024 22:26 GÜNCEL
LGS şampiyonları İstanbul'da buluşuyor

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak şampiyon olan öğrenciler İstanbul’da bir araya geliyor. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği öncülüğündeki programda gençler sınav tecrübeleri ve başarılarının sırrını aktarırken, okul ziyaretleri de yapacak.

Türkiye genelinde 992 bin 906 öğrencinin katıldığı LGS sınavının sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklandı. Bu sonuçlara göre; Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre 203 bin 638 öğrenci yerleştirilecek. 43 bin 268 kontenjan ise Anadolu imam hatip liselerine ayrıldı.

Tecrübe paylaşımı ve okul ziyareti

LGS sınavına katılan öğrencilerden 352 kişi tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan aldı. Bu isimler arasında imam hatip ortaokulu öğrencileri de bulunuyor. Geçen yıl sınava katılan imam hatip ortaokulu öğrencilerinden 23 şehirden 53 öğrenci tam puanın sahibi olmuştu. Bu yıl da 24 öğrenci 500 tam puan alarak adını şampiyonlar arasına yazdırdı. Şampiyon olan gençler, ÖNDER’in davetiyle Sepetçiler Kasrı’nda buluşarak sınav tecrübelerini paylaşacak. Gençler, büyüklerinden önerilerini alırken okul ziyaretleri de gerçekleştirecek.

Şampiyonlar her bölgede

İmam hatip ortaokullarından mezun olan gençler, diğer arkadaşları gibi uzun ve sistemli bir çalışmanın ardından başarıyı elde etti. Kişisel gayreti, okul ve aile desteğiyle bu güzel sonuca imza atan gençler Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde ikamet ediyor. İmam hatipli şampiyonların çıktığı şehirler arasında Ankara, Bursa, Kütahya, Konya, Nevşehir, Antalya, Mersin, Uşak, Kocaeli, Denizli, İstanbul, Niğde, Aksaray, Kahramanmaraş ve Rize yer alıyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR