DMM'den Fethiye'deki iddiaların ardından açıklama

“Fethiye’de bir mekanda milli maç sırasında Türk bayrağının asılmaması nedeniyle kavga çıktı ve bir vatandaş darbedildi” iddialarının ardından DMM'den açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 11:09 GÜNCELLEME 04.07.2024 11:10 GÜNCEL
DMM'den Fethiye'deki iddiaların ardından açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Fethiye'de milli maç esnasında Türk bayraklarının asılmaması nedeniyle kavga çıktığı ve bir vatandaşın darbedildiği iddialarının ardından açıklama yaptı.

Yapılan incelemelerin ardından bahse konu olayın 1 Temmuz 2024 günü saat 02:42 sıralarında Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana geldiği, yani milli maçtan bir gün önce yaşandığı aktarıldı.

DMM’nin X hesabından yapılan açıklama şöyle; 

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Fethiye’de bir mekanda milli maç sırasında Türk bayrağının asılmaması nedeniyle kavga çıktı ve bir vatandaş darbedildi” iddiası doğru değildir.

İddia edilenin aksine bahse konu olayın bir mekanda Türk bayrağının asılıp asılmamasıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Yapılan incelemeler sonucunda bahse konu olayın 1 Temmuz 2024 günü 02.42 sıralarında Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana geldiği, dolayısıyla milli maçtan bir gün önce yaşandığı tespit edilmiştir. 

Olayda darbedilen şahsın ifadesinde, kavganın Türk bayrağı nedeniyle çıktığına dair herhangi bir beyanının bulunmadığı belirlenmiştir.

Konuyla ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Kamuoyunu provoke etmeye yönelik dezenformasyonlara itibar etmeyiniz."

KAYNAK : Haber7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR