Gazi Konuralp: Tankların üzerine yürüdük

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde kobra helikopteri ile açılan ateşte ilk vurulan kişi olan Adanalı Gazi Oğuzhan Konuralp yaşadıklarını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 19:41 GÜNCELLEME 04.07.2024 19:41 GÜNCEL
Gazi Konuralp: Tankların üzerine yürüdük

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan Oğuzhan Konuralp'in, askerlik dönüşü iş bulmak için gittiği Ankara'ya gitmesinden 3 gün sonra FETÖ'cü hainler darbe kalkışması yaptı. aynı evde kaldığı üç arkadaşı ile biran bile düşünmeden hainlere koymak için Genelkurmay Başkanlığı önüne giden Oğuzhan Konuralp, o gece kobra helikopterinden açılan ateşle vurulan ilk kişi oldu. 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp, darbeci hainler tarafından Ankara'da vurulma anını ve o gece verdikleri mücadeleyi SABAH'a anlattı.

TANKLARI SPREY BOYA VE ÇADIRLA KÖR ETTİK

Darbe kalkışmasını televizyondan öğrendikten sonra iki arkadaşıyla birlikte Kızılay'a gittiklerini belirten Gazi Oğuzhan Konuralp; "Ev arkadaşım Fuat Bozkurt ve bir arkadaşımla birlikte Kızılay'a gittiğimizde Genelkurmay Başkanının rehin alındığını öğrendik. Büyük bir kalabalık genelkurmaya yöneldik. Bu sırada iki tanktan birini insanlarımız sprey boya ile durdu. Tankın sürücüsünün dışarıyı görmesini sağlayan mercekler siyah sprey boya ile boyandı. Diğer tankı ise bir vatandaşın getirdiği çadırı geçirdik. Hal böyle olunca her iki tankta kör oldu. sağa sola hareket ederek vatandaşlardan kurtulmaya çalışan tanklar görüş kabiliyetlerini kaybedince oldukları yerde kaldı ve etkisiz hale geldi" diye konuştu.

BİZİ HELİKOPTERLE TARADILAR

15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında Genelkurmaya gittikleri içeriden silah seslerin geldiğini belirten Oğıuzhan Konuralp; "Kapıyı kırmaya çalıştık. Önce başaramadık ama sonra kırdık. Bu sırada Genelkurmayın zemin katının pencere camını kırmaya uğraştık. Bir süre sonra zırhlı olan camı aynı noktaya defalarca vurarak kırmayı başardık. İçeri iki arkadaşımızı girdi. Daha fazla kişi girecekti ama ilk giren arkadaşımız Kaanlar içinde pencereye yöneldi ve bize "Ateş ediyorlar. Gelmeyin" dedi. İçeriye giren iki arkadaşımızda FETÖ'cüler tarafından vurulmuştu. Daha sonra genelkurmayın önündeyken üzerimizde dolaşan kobra helikopteri bizleri taramaya başladı. İlk vurulan kişide ben oldum. Sol kaburgamdan giren şarapnel mide ve karaciğerimde hasar oluşturdu. Ardından açılan ikinci ateşle ise sağ bacağımdan vuruldum" dedi.

EV ARKADAŞIM ŞEHİT OLDU

O gece Genelkurmaya birlikte gittiği ev arkadaşı Fuat Bozkurt'un şehit olduğunu belirten Gazi Oğuzhan Konuralp; "Mustafa ağabey canı pahasına korumaya çalıştığı vatanı için son nefesini verdi. O oracıkta şehit düştü. Diğer ev arkadaşım ise benim gibi yaralandı. Beni ise bir taksiye bindirdiler. Yanımda başörtülü bir bayan daha vardı. Onda ise mermi sadece kulağını koparmıştı. Hastanelerde boş yer yoktu. Sabah 7'ye kadar müdahale edemediler. Sabah 7'ye kadar iyiydim. Ama kolumdaki nabız cihazı durmuş ve başımızda bekleyen hemşirenin haber vermesi üzerine ameliyata alındım" dedi.

YİNE OLSA YİNE GİDERİM

15 Temmuz gecesi bütün duygulardan arınarak vatan ve millet sevdasıyla sokağa çıktığını belirten Gazi Oğuzhan konuralp; "O gece Cumhurbaşkanımızın telefonla katıldığı canlı yayını izledim. Herkesi sokaklara davet etti. O sırada evdeki iki arkadaşımla birbirimize baktık. Hiç kimse bir şey konuşmadan yerinden kalkıp kapıya yöneldi. Hep birlikte Kızılay'a gitti. Bu üç kişiden biri şehit ikisi gazi oldu. Şimdi olsa yine hiç tereddüt etmeden yine giderim. O gece biz dünyaya örnek olacak bir mücadele verdik. Herkes Türk milletinin vatanına olan düşkünlüğünü gördü" diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR