STK'lar Haniye'nin son çağrısı için harekete geçti! Binlerce kişi Ayasofya'da buluşacak

Filistin davasının önderlerinden İsmail Haniye’nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK’lar Ayasofya Meydanı’nda bir araya geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2024 10:25 GÜNCELLEME 03.08.2024 11:07 GÜNCEL
STK'lar Haniye'nin son çağrısı için harekete geçti! Binlerce kişi Ayasofya'da buluşacak

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye’nin vasiyeti üzerine bugün Filistin’e destek amacıyla meydanlarda toplanıyor.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK’lar ve gönüllüler Filistin’de yaşananların son bulması için Ayasofya Meydanı’nda Filistin halkına destek için buluşacak.

7 Ekim 2023’te başlayan saldırılar ve ardından devam eden soykırımla Filistin’de yaşanan işgal ve zulüm dünya gündeminde önemli bir yere taşındı. Dünya liderlerinin çoğu ve uluslararası kuruluşlar yaşananlara sessiz kalırken kamuoyu direnişe geçti.

İran’da uğradığı suikast sonucu şehit olan İsmail Haniye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için uluslararası gün ilan ederek tüm dünya ülkelerini gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

İSMAİL HANİYE'DEN "SON ÇAĞRI"

“Şehit İsmail Haniye’ye Sözümüz Var” diyerek çağrı yapılan buluşma öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyadan duyurular yapılacak. İsmail Haniye’den “Son Çağrı” buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verilecek. Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı’nda icra edilecek eylemde slogan ve marşlar ile İstanbul’un tek yürek olması bekleniyor.

İsrail işgali altında olan Filistin topraklarında 7 Ekim 2023’den bu yana saldırılar soykırım boyutunda devam etti. Geride kalan 300 günde ise dünyanın gözü önünde 40 bine yakın Filistinli şehit edildi, 91 bin kişi yaralandı. 10 bin Filistinli kayıp, 2 milyonun üzerinde Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Son saldırılarda çocuklarını ve torunlarını şehit veren Hamas Lideri İsmail Haniye de şehadete erenler arasında yer aldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR