MSB: PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 adet mağara ve tünelde PKK'lı teröristlere ait çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2024 18:12 GÜNCELLEME 05.08.2024 18:17 GÜNCEL
MSB: PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu ile teröristlere darbe vurmaya devam ediyoruz. Operasyon bölgesinde tespit edilen 6 adet mağara/tünelde PKK'lı teröristlere ait çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler şu şekilde; 2 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 14 adet 12.7 mm keskin nişancı mühimmatı, 16 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 1 adet el dürbünü, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 3 adet el telsizi, 1 adet kırık telsiz gövdesi, 1 adet güneş paneli, 1 adet kamera, 1 adet dron gövdesi, 1 adet jeneratör, EYP yapımında kullanılan malzeme, inşaat malzemesi, çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi. Kahraman Mehmetçik, teröristlerin inlerine girmeye devam edecek" denildi.

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR