Gereksiz korna kullanan 46 dolmuş ve otobüs şoförüne ceza kesildi

Adana’da işlek cadde ve meydanlarda gereksiz korna kullandığı belirlenen 46 dolmuş ve otobüs şoförüne 690’ar lira para cezası kesildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2024 10:33 GÜNCELLEME 16.08.2024 10:33 GÜNCEL
Gereksiz korna kullanan 46 dolmuş ve otobüs şoförüne ceza kesildi

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, kentin işlek cadde ve meydanlarında gereksiz korna kullanımına yönelik uygulama başlattı. Trafiğin yoğun olduğu Abidinpaşa, Sefa Özler ve Ulus caddelerinde konuşlanan sivil ekipler, korna kullanarak çevreye rahatsızlık veren otobüs ve dolmuş şoförlerini tespit etti. Uygulama kapsamında 46 araç, ihlallerin tespit edildiği noktanın ilerisinde polis tarafından durduruldu. Sürücüler, polise itiraz ederek cezadan kurtulmaya çalıştı. Bu sırada zaman zaman tansiyon yükseldi.

Ceza kesilen dolmuş sürücülerinden biri, yol kenarına park eden araçlardan şikayet ederek, “Kendi durağımızda yolcu indiriyoruz, sonrasında çıkamıyoruz. Yol boyu araçlar park etmiş, bekliyor. Nasıl çıkacağız biz bu araçların arasından. Kornaya basınca da yol açılmıyor ama saatli çalışıyoruz, gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren uygulamanın sonunda gürültü kirliliğine neden olan 46 sürücüye 690’ar lira idari para cezası uygulandı. 

KAYNAK : DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR