Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan'a Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2024 13:11 GÜNCELLEME 26.08.2024 16:15 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası

SON DAKİKA HABERİ: CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almış ve çirkin sözler söylemişti. CHP'li Özkan'a AK Partili isimler ve vatandaşlar sert tepki gösterdi. 

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Özkan hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tazminat davası açıldığını duyurdu.

250 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, "CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulmuştur." ifadelerini kullandı.

"SÖZE BAKTIK; SÖZ DEĞİL, SÖYLEYENE BAKTIK, ADAM DEĞİL"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı'na çirkin sözlerle hakaret eden CHP'li Tuncay Özkan'a sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kabaktepe mesajında "Söze baktık; söz değil... Söyleyene baktık; adam değil!" ifadelerini kullandı.

Kabaktepe'nin Özkan'a tepki gösterdiği sözleri şu şekilde;

"Söze baktık; söz değil... Söyleyene baktık; adam değil! Belli ki şer odakları, mensubu olduğu partinin TV kanalına çöken, FETÖ'nün önünde diz çöken, el pençe divan duran, hiçbir ahlâki ilkesi olmayan karakter fukarasının düğmesine yeniden basmış… İsmi, kendi partisinde bile şaibe, kara ve kirli para ile anılan zat; milyonlarca vatandaşımızın teveccühü ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza kin ve nefret kusarak, kendi gibi çukur, zihni gibi aşağılık cümleler kurmuş! İhanet masalarının emir eri olan bir şahsın, efendilerine yaranmak adına yaptığı bu galiz hakaretleri kendisine misliyle iade ediyoruz. Herkes bilsin ki; Çukur Tuncay ve benzerlerinin, salyalarını devlet kurumlarına, milletimize ve Cumhurbaşkanımıza bulaştırmalarına asla izin vermeyeceğiz."

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR