Narin Güran'ın kaybıyla ilgili flaş gelişme: Amcası gözaltına alındı!

Son dakika: Diyarbakır'da 11 gündür kayıp olan Narin Güran soruşturmasında Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2024 15:21 GÜNCELLEME 31.08.2024 16:55 GÜNCEL
Narin Güran'ın kaybıyla ilgili flaş gelişme: Amcası gözaltına alındı!

SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakır'da 11 gündür kayıp olan Narin Güran soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. 8 yaşındaki kayıp kız çocuğunun aynı zamanda muhtar olan amcasının gözaltına alındığı öğrenildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ağustos'ta Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. 

Narin Güran kimdir? Diyarbakır’da kayıp 8 yaşındaki çocuğun son durumu

AĞABEY SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Raporda, ısırık izlerinin kime ait olduğu tespit edilemedi. Gözaltı süresi uzatılan ağabey daha sonra serbest bırakıldı.

AMCASINDAN SONRA ANNESİ DE GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller nedeniyle Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G. gözaltına alındı. EKOL TV'nin haberine göre; amca Güran'ın Narin'in kaybolmasının ardından telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu ve bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi.

Narin'in amcasından sonra annesi Yüksel Güran da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı belirtilmişti. Narin'in babasından gözaltılara ve ifadelere ilişkin açıklama geldi.

BABADAN AÇIKLAMA GELDİ

Baba Arif Güran, gelişmelerin gözaltı değil, sadece ifade için çağrılma olduğunu söyledi.
“Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” diyen Güran, “Hepimizin niyeti kızımın bulunmasıdır. Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Oğlum için de öyle dediler. Diş Narin’in çıkmış dediler, yalandır. Bugün valilik ne açıklama yaparsa doğrudur. Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” dedi.

“Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyen Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” ifadelerini kullandı.

Arama çalışmalarında son durum

Kayıp Narin'i arama çalışmaları da sürüyor. Bölge, havadan ve karadan karış karış tarandı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 500 araç kontrol edilip 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Mahallenin etrafındaki 16 kilometrekarelik alanda çalışma yürütüldü. Aramalarda deprem gibi afetlerde kullanılan yer altı görüntüleme cihazı da kullanıldı.

Çalışmalarda son olarak, bölgeye 2 kilometre uzaklıktaki derede bir terlik bulunmuş ancak aile terliğin kızlarına ait olmadığını söylemişti. Şu ana kadar yapılan aramalarda, küçük kıza dair bir ize ulaşılamadı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR