Bakan Tunç'tan Dilan ve Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklama

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 19:00 GÜNCELLEME 07.09.2024 20:51 GÜNCEL
Bakan Tunç'tan Dilan ve Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklama

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kameralar karşısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, dün tahliyesi gerçekleşen Engin Polat'a ilişkin "Yargı en doğru kararı verir" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez. Yargı Engin Polat'la ilgili doğru kararı verir. Delilleri hakimler değerlendirir.

Cumhuriyet savcılığımız itiraz etmiştir. Değerlendirecek olan dosyaya bakan hakimlerdir. Dışarıdan biz dosyadaki delilleri değerlendirme imkanımız olamaz. O nedenle görülmekte olan bir davada yargı en doğru kararı verir. Toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşır. Yargı mensuplarımıza güvenelim. 

İMAMOĞLU'NUN HAKARET DAVASI

Özel'in sözlere destek olması sorumlu hareket değil. Yargıya parmak sallamak eski Türkiye manzaralarıdır. Yargının yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİN TÖRENİ

"Kanunen yapılan yemin bellidir. Yürürlükten kaldırılan yeminin edilmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız doğru olmadığını ifade etti. Kanunen yapılmış yeminden sonra kanundan kaldırılan yapılması tabii ki de soruşturuluyor. Gerekli incelemeler yapılacak."

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR