21'inci İmam Hatipliler Kurultayı, Erdoğan'ın katılımıyla başladı: Yılın şiarı açıklandı

İmam hatiplileri bir araya getiren İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla başladı. 81 il derneği ve ilçe derneklerinin katılımıyla düzenlenen Kurultay’da “yılın şiarı” da açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 18:31 GÜNCELLEME 07.09.2024 20:36 GÜNCEL
21'inci İmam Hatipliler Kurultayı, Erdoğan'ın katılımıyla başladı: Yılın şiarı açıklandı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından her yıl farklı bir şehirde düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı'nın 21’incisi bu yıl Kocaeli’nde gerçekleştiriliyor. Kurultayda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim için geçmişten bugüne kadar gelen, bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım, Rabbimin huzurunda bana şahitlik edecek bir makamım var. O da imam hatipli olmaktır” dedi.

21. İmam Hatipliler Kurultayı, Kocaeli Kongre Merkezinde başladı. Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) ev sahipliğindeki Kurultay, Türkiye genelindeki il ve ilçe dernekleriyle birlikte, akademisyenler, eğitimciler ve STK temsilcilerinden 2 bin 500 kişinin katılımıyla düzenleniyor. Açılış programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletvekilleri, belediye başkanları iştirak etti.

EN BÜYÜK MAKAMIM İMAM HATİPLİ OLMAK

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara hitabından önce 2024 Olimpiyatlarında çeyrek finalde yarışan imam hatipli Elif Berra Gökkır’a hediye takdiminde bulundu. İmam hatiplilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, son 22 yılda önemli hizmetler yaptıklarını ancak bunlardan daha önemlisinin imam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak, sayısını ve eğitim kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Erdoğan, “Benim için geçmişten bugüne kadar gelen, bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım, Rabbimin huzurunda bana şahitlik edecek bir makamım var. O da imam hatipli olmaktır. Ömrüm boyunca yaptığım tek bir şey, ortaya koyduğum tek bir eseri söyle deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap açıktır. İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak, imam hatiplerin sayısını ve eğitim kalitesini artırmaktır. Bütün makamlar rütbeler sıfatlar gelip geçer ama toprağa attığınız tohum gür bir çınara dönüşür, yüz yıllar boyunca gölgesinde medeniyetler inşa edilir. Büyüklerimiz bu tohumları samimiyetle toprağa serptiler, biz de yeni tohumlar attık. O tohumları Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırdık, fidana, ağaca dönüşmelerini sağladık. İmam hatipleri kuranlar 3-5 kişiydi, biz bir avuçtuk, şimdi sel olduk, çağlayan olduk, deniz olduk, hatta okyanus olduk” diye konuştu.

İMAM HATİPLİ KARDEŞİM SEN VARSAN…

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili imam hatipli kardeşim sen varsın, buradasın, eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan şehadetleri dinin temeli olan ezan yurdumun üstünde ebedi inleyecek, ebedi okunacaktır. Sen varsan Allah-ü Ekber nidaları semalarımızdan hiçbir zaman eksilmeyecek. Rengini şehit kanından alan bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek” dedi. İmam hatipliler olarak en başta İstiklal Marşı’nın ruhunu yaşattıklarını, korkmadan ay yıldızlı bayrağımızı şafaklarda dalgalandırmak için mücadele ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Hakka tapan milletimiz için çok çalıştık, göğsümüzü siper ettik. Ayasofya’yı zincirlerinden bu imanla kurtardık. 86 yıllık mahzunluğun ardından Fatih’in emanetine sahip çıktık, mümin yüreklerle biz buluşturduk. Tüm İslam aleminin kalbindeki sızıyı biz dindirdik. Bizim dün yolumuz buydu, bugün de budur. Allah ömür verdikçe yarın da istikametimiz bu olacaktır” ifadelerini kullandı.

VATANIMIZ HEP VAR OLSUN DİYE VARIZ

İmam hatiplerin bir ihtiyaç neticesinde ortaya çıkan ve varlık sebeplerini ifa etmiş eğitim yuvaları olduğunu belirten Erdoğan, bir asırlık mazisiyle direniş ve dirilişin sembolü olduğunu söyledi. Arif Nihat Asya’nın “Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım” şiirine atıfta bulunan Erdoğan, “Biz imam hatipliler olarak işte bunun için varız. Minareleri ezansız, cihat meydanı pehlivansız kalmasın diye varız. Bir vatanımız var, bir vatanımız hep var olsun diye varız. Müslümanlıkla var olun yurdumuz, Müslümanlıkla kalsın diye varız” dedi. Bu toprakların iki asırdır saldırı altında olduğunu hatırlatan Erdoğan, “En çok da imanımıza inanç değerlerimize saldırıyorlar. En çok da ilim irfan yuvalarımıza saldırıyorlar. Şunu çok iyi biliyorlar ezan, cami, kuran, iman yoksa vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur” diye konuştu.

İMAN SAVUNMASINDA ÖN SAFTA YER ALACAKSINIZ

İmam hatip mücadelesinin bir vatan savunması olduğunu kaydeden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: İmam hatip mücadelesi bir iman mücadelesidir. İmam hatip mücadelesi bir varlık- yokluk mücadelesidir. 100 yıl önce toplarıyla, tüfekleriyle, tanklarıyla geldiler ama bu aziz toprakları işgal edemediler. Milletin iman dolu göğsünü, serhaddini aşamadılar. Bu milleti imanından koparmadan işgal edemeyeceklerini anladılar. İman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar onun için. Hainleriyle, ajanlarıyla, paralı askerlerle, yalanla, kışkırtmayla, aileye yönelik ellerindeki her türlü aparatla imanımızı hedef alıyorlar. Dün topraklarımızı nasıl işgal edemedilerse Allah’ın izniyle iman kalemizi kuşatamayaklar. İmam hatipliler hem canlarını hem mallarını hem akıllarını ortaya koyacak. Vatan ve iman savunmasında yine en ön safta yer alacaktır.

HAYALLERİMİZİN BİLE ÖTESİNE GEÇİLDİ

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise, son 20 yılda ülke, millet ve imam hatip camiası adına büyük adımların atıldığını, hayallerin bile ötesine geçen çalışmaların yapıldığını söyledi. 28 Şubat sürecinde gençlerin okul kapılarından geri çevrildiğini, eğitim haklarının ellerinden alındığını, inançları gereği başını örten kızların eğitim, çalışma, hatta yaşam haklarından mahrum edildiğini kaydeden Ceylan, “Elhamdülillah o günler geçti. Gençlerimiz şimdi hak ettiği gibi eğitim hakkından yararlanıyor, ülkemizin dört bir yanında milletimize hizmet ediyor, ülkemizin aydınlık geleceği için gayret sarf ediyor. Bunun için sizlere bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz. Bugün imam hatipler olarak tarihimizin en güçlü, en güzel dönemini yaşıyorsak; ülkemizin dört bir yanında okullarımız eğitim veriyorsa, gençlerimizi geleceğe hazırlıyorsa, onlar ülkeleri için başarıdan başarıya koşuyorsa bunda da hiç şüphesiz emekleriniz büyük” ifadelerini kullandı.

YENİ ŞİARIMIZ “SADAKATLE”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da geçtiğimiz yılı değerlendirmek, yeni eğitim ve öğretim yılına dair hedefleri belirlemek üzere toplandıklarını kaydeden Abdullah Ceylan, “21 yıldan beri her yıl başka bir şehirde yaptığımız kurultaylarımız, geleceğe dair inancımızı tazeleyip yeni hedefler belirlediğimiz buluşmalar olurken kardeşlik ve kucaklaşmanın da zeminini sunuyor” dedi. İmam hatip camiasına ve çalışmalara yön veren; imanla, inançla, azimle çalışırken önlerinde yeni ufuklar açan şiarların da kurultaylarda belirlendiğini kaydeden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: İnşallah yeni dönemde şiarımız “Sadakatle” olacak. Yeniden Bismillah diyeceğiz ve omuzlarımızdaki büyük yükün bir kez daha farkına vararak ahdimize sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz.

HAYRETTİN KARAMAN’DAN “İMAM HATİP RUHU”

İlk gününde Kocaeli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mehmet Erenoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlama konuşmalarıyla başlayan 21. İmam Hatipliler Kurultayı, camianın önemli isimlerinden ve imam hatip okullarının ilk öğrencilerinden olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın “İmam Hatip Ruhu” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen “İmam Hatiplerin Bugünü” üzerine bir konuşma yaparken program Prof. Dr. Nurullah Genç’in konferansıyla devam etti.

İMAM HATİP OKULLARI ÇALIŞTAYI

Kurultayda ayrıca, Türkiye genelinde faaliyet gösteren imam hatip derneklerinden 81 ilden temsilcinin katılımıyla “İmam Hatip Okullarının Bugünü ve Geleceği Çalıştayı” düzenlendi. Eğitime ve imam hatip okullarına ilişkin önemli konu başlıklarının ele alındığı çalıştay sonucunda ortaya çıkan önerileri içeren bir rapor hazırlanacak. Çalışma hem araştırmacılar hem de ilgili kurumların dikkatine sunulacak.

 

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR