Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için kritik uyarı

HURSAD, hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin devam ettiğini hatırlatarak; "Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşların Hac kurasına katılması mümkün olmayacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 18:32 GÜNCELLEME 07.09.2024 18:34 GÜNCEL
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için kritik uyarı

2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemeleri 5 Ağustos’ta başladı.

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen hacı adaylarına HURSAD’dan uyarı yapıldı. Daha önceki yılların aksine bu yıl kayıtların otomatik olarak yenilenmeyeceğini vurgulayan HURSAD, hacı adaylarının 16 Eylül’e kadar kaydını yeniletmeleri gerektiğini hatırlattı.

HURSAD şu açıklamayı yaptı:

“2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulduğu üzere, 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir. HURSAD olarak bu konuda kamuoyunu çeşitli vesilelerle bilgilendirmiş bulunmaktayız.

Ancak, kayıt yenileme için son tarih olan 16 Eylül'e çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen, hala kaydını yeniletmeyen vatandaşlarımızın bulunduğu görülmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz:

Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşlarımızın Hac kurasına katılması mümkün olmayacaktır.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, vatandaşlarımızın e-Devlet Portalı üzerinden hiçbir bedel ödemeden kayıtlarını yenilemelerini önemle hatırlatır, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR