Son dakika: Narin Güran soruşturmasında 23 gözaltı

Son dakika haberi: Cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturması kapsamında 23 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Tunç, bir Cumhuriyet başsavcıvekili ile üç savcının daha soruşturma için görevlendirildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 23:25 GÜNCELLEME 08.09.2024 23:25 GÜNCEL
Son dakika: Narin Güran soruşturmasında 23 gözaltı

Son dakika haberi: 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, bu sabah 08.45 sularında köye oldukça yakın bir yerde bulunan derenin kenarında bulundu. 

Acı haberi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni, Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

KURTULMUŞ: EN KISA ZAMANDA ADALET ÖNÜNDE HESAPLARINI VERECEKLER

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran'la ilgili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Narin kızımızdan gelen acı haber hepimizin yüreğini yaktı. Rabbim rahmetiyle kuşatsın. Başımız sağ olsun.

Katilleri en kısa zamanda adalet önünde hesaplarını verecekler, hepimiz adaletin tecellisinin takipçisi olacağız."

23 KİŞİ GÖZALTINDA

Narin'in bulunmasının ardından olayla ilgili yapılan soruşturmalar kapsamında 23 kişi gözaltına alındı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir Cumhuriyet başsavcıvekili ile üç savcının daha soruşturma için görevlendirildiğini açıkladı.

NARİN'İN CANSIZ BEDENİ DERE KENARINDA ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre, Narin'in öldürüldükten sonra bir çuvalın içiresine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.

DEREDE TERLİK BULUNDU, AİLE "NARİN'İN DEĞİL" DEDİ

Arama çalışmalarının 8'inci gününde Eğer Tutmaz Deresi'nde terlik bulundu. Güran ailesi, terliğin Narin'e ait olmadığını söyledi. 

Acı haber! Narin'in cansız bedenine ulaşıldı: Olay yerinden ilk görüntüler...

8 yaşındaki Narin Güran 19 gün sonra bulundu! DNA'sının bulunduğu otomobil görüntülendi

Narin'in ölü bulunmasının ardından Mustafa Destici'den idam çağrısı

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Ayrıca Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos'ta saat 15.15'teki güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

NARİN'İN DNA'SININ BULUNDUĞU ARAÇ GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Narin Güran'ın tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'in DNA izleri bulunan araç kriminal inceleme için Van'a götürüldü.

Sökülen ön yan koltuğun altında da DNA bulgusuna rastlanırken araç da ilk kez görüntülendi.

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR