Siyasilerden Narin tepkisi!

Diyarbakır'da bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin, siyasilerden tepki yağarken, AK Parti İstanbul milletvekili Adem Yıldırım, "Bu tür acıların yaşanmaması için hemen idam diyorum." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 21:53 GÜNCELLEME 09.09.2024 08:50 GÜNCEL
Siyasilerden Narin tepkisi!

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü ile ilgili siyasiler sessiz kalmadı. Konuyla ilgili siyasi isimlerden, sosyal medya hesapları aracılıyla peş peşe tepkiler geldi.

"BU TÜR ACILARIN YAŞANMAMASI İÇİN HEMEN İDAM DİYORUM"

AK Parti İstanbul milletvekili Adem Yıldırım, "Bu tür acıların yaşanmaması için hemen idam diyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul milletvekili Adem Yıldırım Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; 

"Büyük umutlarla beklediğimiz Narinimizden maalesef iyi haber alamadık.19 gün canla başla emek vererek çalışan güvenlik güçlerimize ve emek veren tüm insanlarımızdan Allah razı olsun.

Şimdi Narine  bunu yapanları ne yapacağız yargılayıp cezası kesilecek ve ömür boyu devlet millet bu caniyi besleyecek 

Oysa kısasta hayat vardır.Küçücük çocuklarımızın canına kasteden,tecavüz edip sonra da öldüren,öldürdükten sonra izini kaybetmek için bir tarafa atan veya yakan kişilere verilecek tek ceza vardır. O da idamdır.

İdamdan başkası bu tür suçların önünü kesmez kesmediğini maalesef acı tecrübelerle görüyoruz.

Bir daha bu tür acıların yaşanmaması için hemen idam diyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü ile ilgili TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Narin kızımızdan gelen acı haber hepimizin yüreğini yaktı. Rabbim rahmetiyle kuşatsın. Başımız sağ olsun. Katilleri en kısa zamanda adalet önünde hesaplarını verecekler, hepimiz adaletin tecellisinin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Çelik, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızdan gelen acı haberden dolayı çok üzgünüz. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Sözcü Çelik daha sonrasında yayımladığı başka bir mesajda, Narin'in tüm Türkiye’nin yüreği olduğunu ve herkesin kalbinin Narin’le beraber olduğunu ifade etti. Ayrıca Çelik, "Narin kızımıza bu caniliği yapanlar adalet önünde mutlaka hesap verecek ve cezasını çekecek. "ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik daha sonra, Başkan Erdoğan'ın Narinle ilgili, "sürecin bizzat takipçisi olacağım" açıklamasını alıntılayarak takipçileriyle paylaştı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ 

Cumhur Başkanı yardımcısı Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız."

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirten Bakan Tunç, "Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN

İletişim Başkanı Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır Bağlar’da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hâlihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir. 

Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun…"

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacaklarını belirten Bakan Göktaş, "Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) AKSAKALLAR HEYETİ BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM

TDT Aksakallar Heyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, Narin'den gelen acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtirken, Onu hayattan koparanların adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılacaklarını ifade etti.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI OSMAN NURİ KABAKTEPE

Kabaktepe, Narin'e kıyanların adalet önünde mutlaka hesap vereceklerini belirtirken, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin evladımızın maalesef cansız bedenine ulaşıldı." ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden yaraladı. Rabbim yavrumuza rahmet eylesin. Mekanı cennet, derecesi âli olsun. Bu tür acı olayları bir daha hiç kimse yaşamasın inşallah. Evladımızın canına kast edenlerin adalet önünde en ağır cezayı almasını temenni ediyoruz."

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM

Bakan Kurum, Narin'in ölümüne sebep olanların adalet önünde mutlaka hesap vereceklerinin altını çizerken, "Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldığı haberi bizleri derinden sarstı. Allah güzel kızımıza rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU

Bakan Uraloğlunun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şu şekilde:

"Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Minik yavrumuza Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu elim hadiseden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde en ağır şekilde hesap verecektir."

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır ilimizin Bağlar ilçesinde kaybolan evladımız Narin’in, arama çalışmaları sonucunda maalesef cansız bedenine ulaşıldığını teessürle öğrendim. Yüce Allah'tan Narin evladımıza rahmet, ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Bu elim hadiseden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." dedi.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT

Bakan Bolat sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

"Narin Güran evladımızdan gelen acı haber yüreklerimizi derinden yaraladı. Minik yavrumuza Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Sorumluların adaletin karşısında en ağır şekilde hesap vereceğinden şüphemiz yoktur."

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR