Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı! Bakan Tunç'tan açıklama

Diyarbakır'da sabah saatlerinde Narin'in cansız bedeni bulundu ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Narin Güran'ın Adli Tıp ön raporuna göre boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı ve ayağında kırık olduğu tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2024 03:01 GÜNCELLEME 09.09.2024 09:46 GÜNCEL
Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı! Bakan Tunç'tan açıklama

Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı.

Yürütülen arama çalışmaları sonucu Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemi tamamlandı.

BOYNUNDA BOĞMA İZİ VAR

Gazeteci Emrullah Erdinç, kayıp olarak aranan ve cansız bedeni derede bulunan Narin Güran'ın Adli Tıp ön raporunu açıkladı.

Narin'in boynunda boğma izi bulunduğunu açıklayan Emrullah Erdinç ayrıca talihsiz kızın 15 gün suda kaldığını ayrıca ayağında kırık olduğu tespit edildiğini açıkladı.

"ŞU AN ÖLÜM SEBEBİ BİLİNMİYOR"

Diyarbakır Baro Başkanvekili Mehdi Özdemir de Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğu alanda daha önce üç defa arama yapıldığını söyleyerek “Kesin ölüm nedeninin otopside ortaya çıkmasıyla yaşananlar netleşecek. Sabah saatlerinde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Ne yazık ki Narin yaşamını yitirmişti. Şu an otopsi işlemi devam ediyor. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca yapılan otopsi işlemlerinin neticesinde Narin’in kesin ölüm sebebine ilişkin ek bir bilgi sahibi olacağız.” ifadelerini kullandı. 

BAKAN TUNÇ: BİR KISIM ÖRNEKLER İSTANBUL'A GETİRİLECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir. Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir.

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

 

KAYNAK : AA, EKOL TV
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR