Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa mı edecek? Haber7 o bilgilere ulaştı

Bir grup teğmenin kılıçlı korsan yemininin tepki çekmesi üzerine görevinden ayrılacağı öne sürülen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in istifa etmeyeceği, vazifesinin başında olduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2024 14:47 GÜNCELLEME 12.09.2024 14:45 GÜNCEL
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa mı edecek? Haber7 o bilgilere ulaştı
  • Haber7 - ÖZEL

Gündemdeki her olayda ilgili bakanın istifasını gündeme taşıyan odaklar yine devrede. Daha önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevinden ayrılacağını öne sürüp manipülasyona girişen çevreler son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in istifa edeceğini iddia etti. T24 yazarı Tolga Şardan tarafından ortaya atılan iddia, sosyal medya üzerinden yayıldı.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin korsan yemini üzerine yaşanan gerilim nedeniyle Bakanı Güler’in görevinden affını isteyeceği öne sürüldü.

Fakat söylentilerin baştan sonra yalan olduğu öğrenildi.

Haber7’nin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre Bakan Güler’in istifası gündeme dahi gelmedi. İstifaya dair Milli Savunma Bakanlığında hiçbir gelişme yaşanmadı.

İddiaları “dedikodu” olarak nitelendiren Bakanlık kaynakları, istifaya dair hiçbir konuşma gerçekleşmediği ve Yaşar Güler’in görevinin başında olduğunu kaydetti

Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz

İLK MANİPÜLASYON DEĞİL

Hükümette çatlak olduğu algısını oluşturan mihraklar daha önce de bakanların istifa edeceği yalanını ortaya atmıştı.

İsrail'e ticari kısıtlamaların devreye alındığı süreçte Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın istifa ettiği öne sürüldü. Bolat'ın "özel işlerini aksattığı için görevinden ayrılmak istediği" yönündeki söylentiler resmi olarak yalanlandı.

'Bakan Bolat'ın görevden ayrılmak istediği' iddialarına yalanlama

Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hedefe konuldu. Şimşek hakkında çeşitli tarihlerde 3 kez "istifa" iddiası gündeme taşındı. İddiaların tamamının asılsız olduğu açıklandı.

Bakan Şimşek üzerinden dezenformasyon dalgası

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR