Ayşenur Ezgi Eygi'nin dedesi konuştu: Tüm yetkililere teşekkür ediyorum

Batı Şeria'da İsrail askerlerince şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan dedesi evinde taziyeleri kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 17:47 GÜNCELLEME 12.09.2024 17:54 GÜNCEL
Ayşenur Ezgi Eygi'nin dedesi konuştu: Tüm yetkililere teşekkür ediyorum

Dede Şahin Birden, Yatağan ilçesi Yeni Mahalle'deki evinin önünde AA muhabirine, ABD'de yaşayan kızı Rabia Birden Eygi'nin dün gece geldiğini ve çok üzgün olduğunu söyledi.

Torunu Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzgün olduklarını belirten Birden, "Şu an cenazenin gelmesini bekliyoruz. Cenaze geldiği zaman biz de Yatağan'dan Didim'e defin için gideceğiz. Cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için çaba gösteren tüm yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

Birden, bu süreçte destek veren ve kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

İSRAİL ASKERLERİNİN AYŞENUR EZGİ EYGİ'Yİ ŞEHİT ETMESİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceklerini belirtmişti.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR