Muhalefettin skandal yalanı ortaya çıktı! "Diyanet'e itibar suikastı!"

Muhalefetin, imam R.K.'ye yönelik iftiralarına Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül'den sert tepki geldi. Gül, CHP'li Tanrıkulu ve bu iftiraları yayan medyanın yargı önünde hesap vereceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2024 00:39 GÜNCELLEME 13.09.2024 00:39 GÜNCEL
Muhalefettin skandal yalanı ortaya çıktı! "Diyanet'e itibar suikastı!"
  • Haber7 – ÖZEL

Kendisi de Kur'an kursu talebesi olan Narin Güran üzerinden Kur'an kursları, namaz ve imam hedef alınmaya devam ediliyor.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da yürütülen ve Narin'in amcası Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında köy imamı R.K.'nin gözaltına alınmasını fırsat bilerek skandal bir iddia ortaya attı. 

Tanrıkulu, imam R.K.'nin geçmişte çocuk tacizi suçu işlediğini yalanını öne sürerek, bu suçlama üzerinden kamuoyunda büyük bir tepki oluşturmayı amaçladı. İmam R.K. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken bu iddiaların tamamen yalan olduğu belirlendi.

MİL-DİYANET SEN'DEN SERT TEPKİ:  YALAN VE İFTİRA DOLU BİR HABER

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Tanrıkulu'nun bu iddialarına ve bu tür iddiaları gündeme getiren muhalif medyaya sert bir cevap verdi. Gül, "Başta Halk Tv olmak üzere bazı basın yayın organlarında 'Narin soruşturmasında gözaltına alınan imam daha önce tacizden tutuklanmış' şeklinde yalan ve iftira dolu bir habere yer verilmiştir. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’yu kaynak gösteren bu sitelerin, haberde kullandıkları fotoğrafın konu ile yakından uzaktan alakası yoktur." dedi.

DİYANET'E İTİBAR SUİKASTI! O İMAM FOTOĞRAFTA YOK

Gül, ayrıca bu tür iftiralarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik bir itibar suikastı düzenlenmeye çalışıldığını belirtti. 

Gül açıklamasının devamında şu ifadelerde bulundu: 

"O fotoğraftaki kişiler bir ilçe müftüsü ile ilçe vaizine aittir. Köylerdeki Kur’an kurslarını ziyaret ederken başka bir köy camisinde çekilmiş fotoğraf üzerinden Diyanet’e ve köy imamına iftira atan din ve Diyanet düşmanı gazete ve televizyonlara itidal çağrısında bulunuyoruz.  Diyanet’e ve köy imamına iftira atan din ve Diyanet düşmanı gazete ve televizyonlara itidal çağrısında bulunuyoruz. Narin yavrumuz üzerinden konuyu Kur’an kursları, müftüler ve imamlarla ilişkilendirerek algı operasyonları yapanlar, bunun hesabını yargı önünde mutlaka vereceklerdir."

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR