Boşnak liderden soykırım tepkisi: Gazze'deki aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Gazze'deki soykırım ve orada yaşananlara ilişkin, 'Gazze (soykırımı) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır.' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2024 19:06 GÜNCELLEME 15.09.2024 10:02 GÜNCEL
Boşnak liderden soykırım tepkisi: Gazze'deki aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023ten bu yana süren vahşi soykırım dünyanın bağımsız devletlerinde büyük tepkiyle karşılanıyor.

Son olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK AYIBIDIR"

Gazze'deki soykırım ve orada yaşananları, çocuklara ve kadınlara yapılanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuklarını aktaran Becirovic, "Gazze (soykırımı) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır." ifadelerini kullandı.

Becirovic, Gazze'de bir an önce sivillerin öldürülmesinin durdurulması ve bir an önce barış ve hak sağlanması gerektiğini vurguladı.

Soykırımda 344. gün... 41 bin 118 şehit!

Fransa eski başbakanı Dominique de Villepin: Gazze en büyük tarihi skandaldır

Şili'den Gazze katliamı duruşu... Soykırım davasına müdahil olacaklar!

Eski Fransa Başbakanı'ndan İsrail yorumu... "Gazze'nin işgali için çalışıyor"

İsrailli Yüzbaşı Avraham Zervev'ten Tevrat ayetleriyle katliam emri

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR