Malatya depremi sonrası Bektaş'tan uyarı: 'Devam edecek'

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Pütürge’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, "Gecikmiş artçı bir deprem. Bu tür depremler bölgede devam edecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 10:56 GÜNCELLEME 18.09.2024 11:24 GÜNCEL
Malatya depremi sonrası Bektaş'tan uyarı: 'Devam edecek'

Malatya​'nın Pütürge​ ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem​ meydana geldi. Kandilli gece saat 01.38'de gerçekleşen depremin yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Depremin çevre illerden de hissedilmesiyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Korkutan depremin ardından uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

"BU TÜR DEPREMLER BÖLGEDE DEVAM EDECEK"

Malatya'da meydana gelen depremin gecikmiş bir atçı olduğunu ifade eden Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sol yönlü, sırasıyla, Doğu Anadolu ve Malatya Faylarının ürettikleri 7,8 ve 7,5 deprem​ çiftlerinin kuzeye doğru yapmış olduğu stres transferi sonucu oluşan gecikmiş artçı bir deprem. Bu tür depremler bölgede devam edecek" 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR