Konya Büyükşehir Medeniyet Okulu Çat Kapı Tiyatro ile 42 bin öğrenciye ulaşacak

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 31 ilçedeki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “Çat Kapı Sınıf Tiyatrosu” çocuklara çeşitli konularda farkındalık kazandırmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 18:24 GÜNCELLEME 20.09.2024 18:24 GÜNCEL
Konya Büyükşehir Medeniyet Okulu Çat Kapı Tiyatro ile 42 bin öğrenciye ulaşacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi ile 31 ilçede öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

'EVLATLARIMIZ İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Medeniyet Okulu kapsamında her yıl farklı konularda mobil ekiplerle öğrencileri bilgilendiren Çat Kapı Sınıf Tiyatrosu’nun yeni dönemde “Ekran Bağımlığı” konusunu ele alacağını belirterek, “Konya genelinde 1.550 anaokulu ve 550 4-6 Yaş Kur’an kursunda toplamda 42 bin çocuğumuza ‘Ekranla Oynama Akranla Oyna’ farkındalığı için yola çıktık. Eğitimin her alanında, gençlerimizin her yaşında yanlarında olmak için gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak istikbalimizin teminatı evlatlarımız için tüm imkanlarımızı seferber etmeye davam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.    

ÇOCUKLAR "EKRANLA DEĞİL AKRANLA OYNA" BAŞLIĞINDA FARKINDALIK KAZANACAK

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında profesyonel tiyatro oyuncularından oluşan 3 mobil ekip ile “Ekranla Değil Akranla Oyna” başlığında; tablet, bilgisayar gibi teknolojik cihazların öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek üzere olumlu yönlerinin kullanımı işlenecek.

Bununla beraber zamanla uzun süre kullanım sonucunda oluşan ekran bağımlılığının arkadaşlık ve birlikte oynanan oyunlar üzerine oluşan olumsuz etkilerinin süreçleri üzerine eğitici öğretici ve eğlenceli mesajlar verilerek sınıf tiyatrosu gösterimi gerçekleştirilecek.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR