Eşinin emaneti down sendromlu kayınbiraderine 20 yıldır gözü gibi bakıyor

Amasya'da yaşayan 68 yaşındaki Fedai Aktaş, vefat eden eşinin kardeşi down sendromlu 52 yaşındaki kayınbiraderine 20 yıldır gözü gibi bakıyor. Kayınbiraderini oğullarından ayırmadığını ifade eden Aktaş, "Ölene kadar onun yanındayım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 12:42 GÜNCELLEME 22.09.2024 12:42 GÜNCEL
Eşinin emaneti down sendromlu kayınbiraderine 20 yıldır gözü gibi bakıyor

Fedai ve Ayten Aktaş çifti, 24 yıl önce, Ayten Aktaş'ın kardeşi down sendromlu Adem Karaoğlu'nu yanlarına alarak 3 çocuklarıyla beraber bakmaya başladı.

Ayten Aktaş'ın 4 yıl sonra geçirdiği rahatsızlık sonrası vefat etmesi üzerine Fedai Aktaş, çocuklarının yanı sıra kayınbiraderiyle de ilgilendi.

EŞİNİN VEFATINDAN SONRA BERABER KALDILAR

Kayınbiraderini bir an olsun yalnız bırakmayan, bütün ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen Aktaş, çocuklarının evlenip ayrılmasının ardından son yıllarda Karaoğlu ile yalnız yaşıyor.

Aktaş, kayınbiraderine seve seve baktığını, onu çocuklarından ayırmadığını söyledi.
Adem'in sürekli kendisiyle kaldığını belirten Aktaş, "Sabah temizliğini yapıyorum, yemeğini yediriyorum, beraber dışarı çıkıyoruz, televizyon seyrediyoruz." dedi.

"O SANKİ BENİM KARDEŞİM YA DA OĞLUM"

Kayınbiraderini bir an olsun yalnız bırakmadığını, hiçbir sosyal yaşantısı bulunmamasına rağmen bundan şikayetçi olmadığını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"HANIMDAN EMANET"

"Rahmetli hanımımın kardeşi. 20 senedir yanımda. İncitmedim, incinmedim. Elimden geldiği kadarıyla bakmaya çalıştım. Hanıma Allah'tan rahmet diliyorum, ondan emanet bize. O sanki benim kardeşim ya da oğlum, nasıl kabul ederseler. Ben onu canıgönülden seviyorum, evlatlarımdan ayırt etmiyorum."

"ALLAH DA ONU İNCİTMESİN"

Fedai Aktaş, 20 senedir kayınbiraderinin yanında olduğuna dikkati çekerek, "Ben ne yiyorsam o da onu yiyor. Ben ne giyiyorsam o da onu giyiyor. Onu incitmedim, Allah da onu incitmesin. Ölene kadar onun yanındayım." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR