YTB, 'Fırçanın Bereketi Tezhip Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında hazırlanan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı “Fırçanın Bereketi Tezhip Sergisi” nin açılışı yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2024 15:19 GÜNCELLEME 23.09.2024 15:22 GÜNCEL
YTB, 'Fırçanın Bereketi Tezhip Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde yürütülen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Ankara ayağında YTB Anadolu ve Rumeli Kültür-Sanat Alanı’nda tezhip sanatçısı Hümeyra Akakuş Yücel riyasetindeki Asitane Tezhip Sanat Topluluğu’nun eserlerinden oluşan “Fırçanın Bereketi Tezhip Sergisi”nin açılışı yapıldı. Sergide ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler, kelam-ı kibarlar ve birçok hüsn-i hat eserini süsleyen tezhip sanatının tüm incelikleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam da katılarak davetlilerle birlikte sergi alanını gezdi.

Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren Türkiye Kültür Yolu Festivali hakkında bilgiler paylaştı. Bu yıl festivalin dördüncüsünün düzenlendiğini anlatan Eren, bir şehirle başlayan festivalin bu yıl 16 şehre yayıldığını aktardı. Festival kapsamında şehirlerin dokusuna uygun programlar tertip edildiğini belirten Eren, YTB’de de Asitane Tezhip Sanat Topluluğu’nun eserlerinin sergilendiğini dile getirdi.

Hümeyra Akakuş Yücel hocanın riyasetindeki çok kıymetli eserlerin sanatseverlerle buluşacağını ifade eden Eren, “Hümeyra Akakuş Yücel Hocamız, çok kıymetli bir müzehhibe hanımefendi. Onun da riyasetinde burada Asitane Tezhip Sanat Topluluğu’muzun çok güzel eserleri var. Biz de aslında mekânı onlara açmış olduk. Yani ev sahibi onlar, biz sadece mekânı açmış olduk.  Şunu da gördük ki inşallah bundan sonra gerek Anadolu Kültür-Sanat Alanımız, gerek Rumeli Kültür-Sanat Alanımız Ankara'da kültür-sanat aktivitelerinde önemli bir yer olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

NİYETİMİZ BURAYI BİR KÜLTÜR-SANAT ALANINA DÖNÜŞTÜRMEK

Serginin festival boyunca açık olacağını ve ilgililerin beğenisine sunulacağını vurgulayan Eren, “YTB olarak ilk dışarı açık etkinliğimizi bir tezhip sergisiyle açmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz, gururluyuz. Hümeyra Hocamızın nezdinde ben Asitane Tezhip Sanat Topluluğu'nun her bir üyesine, buradaki eserlerde emeği olan kıymetli hocalarımıza, değerli hanımefendilere, beyefendilere çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir Kültür Yolu festivali olur Ankara için. Biz de başlangıç yapmış olduk. Özellikle biz bu sene YTB'nin faaliyet alanlarıyla alakalı sergileri inşallah sene boyunca burada açacağız. Niyetimiz burayı bir kültür-sanat alanına ve çekim merkezine dönüştürmek. Başlangıcı da bugün yapmış oluyoruz. Fırçanın Bereketi Tezhip Sergimiz tekrardan hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

Tezhip sanatçısı Hümeyra Akakuş Yücel ise konuşmasında desteklerinden dolayı YTB’ye teşekkürlerini sundu. Her bir eserde aylarca emek olduğunu anlatan Yücel şunları kaydetti:

“Başkanımız Abdullah Eren ile birkaç aydır sergi için görüşmelerimiz sürüyordu. Bu güzel salona sahiplermiş. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Her bir eserimiz çok özeldir. Hepsinde çok emek vardır. Hepsi 22 ayar, 18 ayar ve 23 ayar altınlarla çalışılmıştır. En ufak eser bile 6-7 ay emekle yapılmıştır. Hatta bir sene süren eserlerimiz var. İzlerken o şekilde izlerseniz herhalde çok daha büyük zevk alacaksınız. Hayırlı seyirler olsun.”

Birbirinden kıymetli sanatçıların eşsiz eserlerini meraklılarıyla buluşturan ve 100 eserden oluşan sergi 29 Eylül 2024 tarihine kadar açık olacak.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR