DMM, muhalif basının 'Polis katiline muameleye soruşturma' iddialarını yalanlandı

DMM tarafından yapılan paylaşımda, 'İçişleri Bakanlığı veya Adalet Bakanlığı tarafından katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevki sürecine ilişkin, görevli kolluk personeline yönelik herhangi bir soruşturma açılmamıştır' denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2024 21:50 GÜNCELLEME 23.09.2024 21:50 GÜNCEL
DMM, muhalif basının 'Polis katiline muameleye soruşturma' iddialarını yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ümraniye'de gerçekleştirilen bir operasyon sırasında şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katil zanlısıyla ilgili bazı muhalif basın yayın organları tarafından dolaşıma sokulan, saldırgan Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevki süreciyle ilgili soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın katilinin adliyeye sevki sürecinde kendisine yapılan muamele hakkında ilgili personele soruşturma açıldığı iddialarını yalanlayan DMM'nin açıklaması şöyle:

''Bazı basın yayın organlarında yer alan "Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti'ye, siyah çöp poşeti giydirilmesine soruşturma açıldı" iddiası doğru değildir.

İçişleri Bakanlığı veya Adalet Bakanlığı tarafından katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevki sürecine ilişkin, görevli kolluk personeline yönelik herhangi bir soruşturma açılmamıştır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.''

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR