Polis katilinin annesi neden olay yerindeydi? Hiç cezaevine girmemiş! Öncesi ortaya çıktı

İstanbul'da 26 suç kaydı olan şahıs polis karakolundan firar etti. Aynı gece polisler kendisini durdurunca arbede yaşandı. Polisin silahını alıp çevreye ateş eden suç makinesi, memur Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. İşte yaşananlar

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 14:11 GÜNCELLEME 24.09.2024 14:24 GÜNCEL
Polis katilinin annesi neden olay yerindeydi? Hiç cezaevine girmemiş! Öncesi ortaya çıktı

İstanbul'da 26 suç kaydı olan şahıs polis karakolundan firar etti. Aynı gece polisler kendisini durdurunca arbede yaşandı. Polisin silahını alıp çevreye ateş eden suç makinesi, memur Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. 19 yaşındaki katil dün emniyetten çıplak halde, vücuduna siyah çöp poşeti giydirilip, hayvan nakil aracıyla adliyeye sevk edildi.



Çocuğa cinsel istismar da dahil 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, önceki gün motosiklet hırsızlığından yakalandı ancak polisin elinden kurtulmayı başardı. Zanlı aynı gece 22.55'te Ümraniye'de görüldü. Yapılan operasyonda polisin silahını kapan Geçti, ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27), bir marketin önündeki demir varili siper alarak ateşe karşılık verdi. Saldırganın kurşunlarından biri varili delip Yılmaz'ın başına isabet etti ve genç polis orada şehit düştü. Çatışmada Kürşat Hakkı Sarıtepe adlı polis ile saldırganın annesi P.G. (43) yaralandı.

HAYVAN iZLEME ARACI

Kovalamaca sonrası yakalanan katil Yunus Emre Geçti, dün adliyeye dikkat çekici şekilde sevk edildi. Emniyetten, iki kadın polisin kolunda, çıplak vücuduna çöp poşeti geçirilmiş halde çıkarıldı. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin tehlikeli köpekleri taşımak için kullandığı araca bindirildi. Polis, nöbetçi mahkemeye sevk sırasında katilin saçından tutup başını havaya kaldırarak gazetecilerin adliye içinde görüntü almasına da müsaade etti. İfadesi alınan polis katili, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HİÇ CEZAEVİNE GİRMEDİ

Olaydan kısa süre sonra yakalanıp gözaltına alınan Yunus Emre Geçti’nin bir cinsel taciz, 2 çocuğa cinsel istismar, 2 mala zarar verme, bir hırsızlık, bir gasp, 2 yağma, 2 kasten yaralama, 8 ayrı uyuşturucu kullanma ve bir uyuşturucu ticaretinden 26 suç kaydının bulunduğu ve hepsinden adli kontrol kararı alıp hiç cezaevine girmediği öğrenildi.

ZANLININ ANNESİ NEDEN OLAY YERİNDEYDİ?

İddiaya göre, anne P. Geçti, karakolda gözaltında bulunan oğlu suç makinesi Yunus Emre Geçti’ye yemek getirdi. Bunun üzerine annesinin getirdiği yemeği yemesi için karakol bahçesine çıkarıldı. Bunu fırsat bilen saldırgan duvardan atlayarak firar etti. Firar üzerine polisler Yunus Emre Geçti’yi yakalamak için harekete geçti. Anne P.Geçti de polislerin peşine düştü. Olay yerinde bir polis memurunun silahını ele geçiren suç makinesi, bir polisi şehit ederken, bir polisi de yaradı. Öte yandan, olay yerinde yaralanan anne P.Geçti de oğlunun ele geçirdiği silahtan çıkan mermiyle yaralandı.

GEÇMİŞTEN BU YANA SİLAHLARLA İÇ İÇEYMİŞ

Polis katilinin, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Geçti'nin çocukluğundan bu yana silahlarla iç içe büyüdüğü görüldü. Sık sık silahlı fotoğraf ve video paylaşan Geçti'nin bu silahları nereden, nasıl temin ettiği merak konusu olurken, dikkatler de ailesine çevrildi.

KAYNAK : Milliyet
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR