Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? Son bilgiler ortaya çıktı

CHP'de yaşanan son gelişmeleri bugünkü yazısında kaleme alan gazeteci Abdülkadir Selvi, Mansur Yavaş'ın istifa edeceği söylentilerine ilişkin de son bilgileri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 15:16 GÜNCELLEME 24.09.2024 15:56 GÜNCEL
Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? Son bilgiler ortaya çıktı

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışı karşılıklı atışmalara dönüştü. Partide yaşanan son gelişmeleri bugünkü yazısında ele alan gazeteci Abdülkadir Selvi, çarpıcı tespitlerde bulundu. Selvi, Yavaş'ın istifa söylentilerine ilişkin aldığı son bilgileri de paylaştı. 

YÜKSEL ARSLAN BOMBASI

Son olarak Mansur Yavaş’ın eski özel kalem müdürü eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığını hatırlatan Selvi, "Yüksel Arslan, yerel seçimlerde Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklemedi diye İYİ Parti’den istifa edecek kadar kendisine yakın bir isim. O nedenle de etkili oldu. Mansur Yavaş, derhal tepki gösterdi. Yüksel Arslan’dan tweet’ini silmesini istedi. Ama Yüksel Arslan tweet’i silmedi. Ama “Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş ediyorlar” diyerek ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı’ndan istifa etti." ifadelerin kullandı. 

Yüksel Arslan'ın söz konusu tweetinde İmamoğlu'nu 'siyasi kalpazan'lıkla itham ettiğini belirten Selvi, “Hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin” ifadelerinin kullanıldığını, “Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el ele olanlar, ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ olamaz” dediğinin altını çizdi.

Arslan'ın tweetinde İmamoğlu için sadece kendi siyasi kariyerini düşündüğü ve 'Proje çocuk' nitelendirmesinde bulunduğunu söyleyen Selvi, Mansur Yavaş’ı yerli ve milli, Ekrem İmamoğlu’nu ise küresel güçlerin adamı olarak gösterildiğini söyledi.

MANSUR YAVAŞ'TAN ARSLAN'IN TWEETİNE TEPKİ

Selvi, tweet sonrası Mansur Yavaş'ın ise Arslan'ın sözlerine tepki gösterdiğini “Bağımsız Milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu tweeti silmesidir” dediğini belirtti. 

Selvi, ancak Arslan'ın tweetini silmediğini ve 2 milyon görüntülenme sayısına ulaştığını vurguladı. 

İMAMOĞLU, ÖZEL'İ DEVİREBİLECEK GÜCE ERİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP'de İmamoğlu ve Yavaş isminin konuşulduğunu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ise iki ismi yarıştırarak aradan sıyrılmak istediğini söyleyen Selvi, "Ekrem İmamoğlu bu kez kaderini Özgür Özel’in iki dudağının arasına bırakmak istemiyor. O nedenle CHP’de hakimiyetini güçlendirdi. CHP’den Ekrem İmamoğlu dışında bir ismin adaylığı çıkarsa Özgür Özel’i devirebilecek bir güce erişti. Özellikle son tüzük kurultayı ile partiyi avucunun içine aldı" şeklinde yazdı.

İMAMOĞLU'NDAN ALEVİ HAMLESİ

İmamoğlu'nun şimdiden seçim yatırımlarına da başladığını ifade eden Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aleviler üzerindeki etkinliğini kırmak için İstanbul’da cemevlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen görevli sayısını artırdığını, Esenyurt’ta muharrem matemine katıldığını, Hacı Bektaş-ı Veli anmalarının sponsorluğunu üstlendiğini ve Tokat Zile’de Hacı Bektaş-ı Veli rekreasyon alanını açtığını söyledi. 

İMAMOĞLU'NA 3 GÜN ÖNCE, YAVAŞ'A 1 SAAT ÖNCE HABER VERİLDİ

Türkiye Belediyeler Birliği seçimi öncesi İmamoğlu ile Yavaş arasında yüzüne telefon kapatma gerilimi yaşandığını hatırlatan Selvi, asıl bombanın kurultayda patlak verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Ama asıl bomba kurultayda patlak verdi. Ekrem İmamoğlu’na 3 gün önce haber verip, konuşma yapmasını istemişler. Ekrem İmamoğlu promterden okuyarak uzun bir konuşma yaptı. Mansur Yavaş’a ise 1 saat önce haber verilmiş. O da çıktı kürsüye, “Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye’nin sorunlarına değinmek isterdim ama bir saat önce telefon açılıp ‘Siz de konuşun’ dendi. 14 belediye başkanından ikisini konuşturunca aylardır yakılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz” diye sitem etti.

Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’nun kendisini tasfiye etmeye çalışmasının farkında olduğu ve bundan son derece rahatsız olduğu söyleniyor.

CHP'DEN İSTİFA SÖYLENTİLERİ

Ekrem İmamoğlu'nun, Mansur Yavaş'ın CHP'den kopması tek aday olarak kalmak için büyük çaba sarf ettiğini belirten Selvi, 'istifa' haberlerinin İmamoğlu'na yakın medya tarafından köpürtüldüğünün altını çizdi. 

Selvi, iddialar üzerine Mansur Yavaş ve çevresiyle konuştuğunu belirterek şunları söyledi;

1- Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı.

2- Mansur Yavaş, bu aşamada CHP’den istifa etmiyor.

3- Mansur Yavaş hem CHP’deki gelişmeleri takip ediyor hem de Ekrem İmamoğlu hakkında yargının vereceği kararı bekliyor..

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR