Özel bakım merkezinde engelli bireye kötü muamele! Bakanlık harekete geçti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu, çalışanın iş akdinin feshedildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 22:46 GÜNCELLEME 24.09.2024 23:26 GÜNCEL
Özel bakım merkezinde engelli bireye kötü muamele! Bakanlık harekete geçti!

İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamelede bulunan çalışanın iş akdi feshedildi, Bakanlık olaya el atarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerine ilişkin basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

İstanbul'da özel bir bakımevinde meydana gelen olayın ardından II Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle bakım merkezinde incelemelerde bulunmuştur.

"İKİ PERSONELİN İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞTİR"

Görüntülerde yer alan iki personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından feshedilmiştir.

Bakanlığımız tarafından olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirilmiş ve söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bakanlık olarak söz konusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR