Ahu Tuğba'nın cenaze programı belli oldu!

1 Eylül'de hayata veda eden ve cenazesi yarın saat 17.00'de İstanbul'a getirilecek olan Ahu Tuğba için 28 Eylül'de bir anma töreni düzenlenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2024 21:48 GÜNCELLEME 26.09.2024 23:32 GÜNCEL
Ahu Tuğba'nın cenaze programı belli oldu!

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, 1 Eylül'de KOAH nedeniyle uzun süredir ABD polisi kızı Anjelik Calvin ile birlikte yaşadığı Miami kentinde hayata veda etmişti.

Anjelik Calvin, 69 yaşında vefat eden annesinin cenazesinin Türkiye'de defnedilmesini istese de bir yandan prosedürler, diğer yandan Anjelik Calvin'in kullanım süresi sona eren ABD pasaportunun yenileme işlemleri nedeniyle Ahu Tuğba'nın cenazesinin Türkiye'ye gelişi gecikti.

HAFTALAR SONRA TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

Haftalar sonra prosedürlerin tamamlanması ve Anjelik Calvin'in pasaportunun yenilenmesi sonucu Ahu Tuğba'nın cenazesi, yarın saat 17.00'de İstanbul'a getirilecek.

CENAZE DETAYLARI BELLİ OLDU

Ahu Tuğba'nın cenazesine dair detaylar da belli oldu. Tuğba için 28 Eylül'de önce anma töreni düzenlenecek. Tuğba'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki annesinin mezarına defnedilecek.

"CUMA AKŞAMI TÜRKİYE'DEYİZ"

Anjelik Calvin, annesinin sosyal medya hesabında "Aşkımın cenaze saati, günü kesinleşmedi. Bu hafta sonuna yetiştirmek istedim, cuma gününe yetiştiremedim Allah affetsin ama bu cuma akşamı Türkiye'deyiz. Aynı uçakla geliyorum. Yer ve saat kesinleşince muhakkak bildireceğim" dedi.

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin'in Kanal D habere yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

Adam inatla otopsiye almadı. Hatta bekledi çünkü inat etti. Ben göreceğim annemi niçin vefat etmiş? Çünkü ben anneciğimi kaldırdığım zaman sağ gözü biraz kötüydü. Yastığında bir miktar kan vardı. Ağzından mı geldi, yoksa gözünden mi geldi?

SON ANLARINI ANLATTI

Dua etti, "Allah'da sana koşsun yavrum" dedi. "Allah önüne çıkarsın" sonra "Ben ilgi istiyorum" dedi. "Çok ilgi istiyorum" dedi. İki yaşında bebek gibi, uykum bastırdı alnını öptüm.

Annemin bir solüsyon cihazı vardı ve bu bölgenin müfettişi yani onun otopsisinin emrini veren müfettiş bize "Ölüm raporu getirin doktordan" diye inat etti.

Müfettişin inadı ve kişisel egosu yüzünden üst birimlere şikayet etmek zorunda kaldım. Ölüm anında polisler geldi, incelemeyi yaptılar. Herhangi şüpheli bir durum bulamadılar. Bana 'Hasta mıydı?' diyip üstünü kapamaya çalışıyorlar. Hastaydı ama konuşuyordu benimle. Sağ gözü biraz kanlıydı yastıkta da bir kan vardı. Ben şüphe ettim evladı olarak.

Şöyle bir kanun varmış Florida'da; Bir hastalığınız var ise bir cihaz kullanıyorsanız evde, eğer ki o cihaz oksijen cihazıysa solunum yoluna bağlı olarak bir ölüm olarak gerçekleşiyor. Çok şaibeli bir ölüm dendi. Ben zorladım otopsiyi.

Cuma akşam üstü orada olacağız. Hafta sonu bekleniyor ama cenaze tarihi kesin değil.

 

KAYNAK : KANAL D
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR