28 Şubat hortlatılmaya çalışılıyor! Sözcü orduevinde oturan çarşaflı kadına nefret kustu

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü Gazetesi skandal bir manşete daha imza attı. Saygı Öztürk'ün tarihte eşi görülmemiş 28 Şubat dönemini anımsatan yazısında açıkça Mehmetçiğin annesi hedef alınırken Müslümanlar pervasızca düşmanlaştırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 19:33 GÜNCELLEME 27.09.2024 22:16 GÜNCEL
28 Şubat hortlatılmaya çalışılıyor! Sözcü orduevinde oturan çarşaflı kadına nefret kustu

CHP destekli Sözcü gazetesi halka rağmen halka düşmanlık yapmaya devam ediyor. Ordu içerisindeki vesayet odakları tarafından servis edildiği belli olan görüntüleri kullanan Saygı Öztürk, "Orduevlerinde bir şeyler değişti" başlıklı yazısında "Lüleburgaz Orduevi'ne sarıklı-cübbeli kişinin girmesinin ardından bu kez İstanbul'daki orduevinde kara çarşaflı kadın görüntülendi" sözlerini sarf etti.

28 Şubat hortlatmaya dönük manşet ile orduevlerine sarıklı, cübbeli ve çarşaflı kişilerin giremeyeceği mesajı açık açık verildi.

Şanlı Mehmetçiğin annesi olan çarşaflı kadını hiç çekinmeden hedef alma cüretini gösteren Saygı Öztürk, "İstanbul Harbiye Subay Orduevi'ne sadece gözleri açık bir biçimde kara çarşafla girildiğini söyleseler buna inanmazsınız" ifadeleriyle psikolojik harp yürüttü.

Skandal yazıda Müslümanlar düşmanlaştırıldı. Pervasızca bir dilin kullanıldığı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"İRAN MI SUUDİ ARABİSTAN MI?"

"Fotoğrafta Harbiye Subay Orduevi amblemi olmasa, "Acaba burası İran mı, Suudi Arabistan mı?" diye de merak edenlerimiz olacaktır. Fotoğrafın çekildiği yer ne İran, ne Suudi Arabistan. Fotoğraf geçen cumartesi günü Harbiye Subay Orduevi'nde çekildi. Bu fotoğraf için de hiçbir yetkili çıkıp "Harbiye Orduevinde çarşaflı bir kadın girmedi. Böyle bir olay olmadı" diyemez.

Biz kimsenin giyiminde-kuşamında değiliz. Ama orduevi gibi kuralları belli olan yerlere yönetmeliğinde de öngörüldüğü gibi kara çarşaflı, cübbeli, sarıklı kişiler alınmıyor. Biz hep böyle biliyoruz. Yapılanları öğrendikçe yasakları kaldırmak için bu adımların planlı olarak atıldığı akla geliyor. Yani, askerler de bu duruma yavaş yavaş alıştırılıyor.

"HİÇ AKLA GELMEZDİ..."

İstanbul Harbiye Subay Orduevi'ne kara çarşaflı bir kadının girebileceği hiç akla gelmezdi. Bu fotoğraf Harbiye Orduevinde çekildi. Bu girişe izin verildiğinde orduevi müdürünün orada olmadığını öğrendim.

"ORDUEVLERİNDE NEREDEN NEREYE GELİNDİ..."

Milli Savunma Bakanlığı'nın bir yetkilisine sordum. Kısa bir araştırmadan sonra, gelen kadının bir Mehmetçiğin annesi olduğu için orduevine alındığını öğrendiğini söyledi. Kapıda görevli personelin 'Mehmetçik annesi'ni, şehit annesini, kıyafeti nasıl olursa olsun geri çevirmesinin de çok zor olduğunu tahmin ediyorum. Ama eğer bir uygulama varsa bunun herkes için geçerli olduğunu da belirtelim. Amacımız kimseyi yargılamak, sorgulamak değil. Madem bir kural konulmuş, yönetmelik çıkarılmış, bunun gerekleri yerine getirilmeli. Keşke olay bununla kalsa. Bir başka orduevinde yaşanan olayı da başka gün anlatacağım.

Orduevlerinde de nereden nereye gelindiği ancak bu fotoğraflarla anlatılabilir..."

UMED'DEN SÖZCÜ'YE TETİKÇİ TEPKİSİ: BU İŞİN İÇİNDE OLANLARIN YENİ ARAYILARIDIR

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) bürokrasiye sızan vesayetçilerin tetikçiliğini yapan Sözcü'ye sert ifadelerle yüklendi.

UMED'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vesayetçilere böyle meydan okundu:

"Sözcü tetikçilik değil gazetecilik yap!

Bu habercilik değil psikolojik harekattır. Bu, 28 Şubat darbe sürecinin yeşertilmesinde ve sonuca ulaşılmasında doğrudan işin içinde olanların yeni arayışlarıdır. 

Dün psikolojik harekat merkezlerinde pişirilen içeriğin gazetelere manşet yaptırılmasından farklı değildir. 

12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz'da vesayetçilerin emir eri olanların yeni operasyon arayışlarıdır.

Vesayetçilerin, değerlerimizle kavgalı olanların gönüllü tetikçiliğidir."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Kelime-i Şehadet' iftirası! Sözcü yine çarpıttı

Sözcü'den İzmir provokasyonu!

KAYNAK : Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR