İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması

İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 12:06 GÜNCELLEME 28.09.2024 12:06 GÜNCEL
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması

İşgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılar sebebiyle şu ana kadar 654 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişiyse yaralandı. Ülkenin güneyi başta olmak üzere çeşitli noktalardan 500 bine yakın kişi ülke içinde ve dışında göç etmek zorunda kaldı. Binlerce aile, okullara ve geçici barınma merkezlerine sığındı.

Ülkede, çok yoğun bir şekilde insani yardıma ihtiyaç duyuluyor.

3 FARKLI BÖLGEDE ÇALIŞMA

Uzun yıllardır Lübnan'da insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, işgalci İsrail'in saldırılarının başlamasının ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Vakıf çalışmalarının ilk gününde, Beyrut, Sayda ve Şuf bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine destek ulaştırdı.

Çalışma kapsamında, Beyrut’ta bir okula sığınan 100 aileye gıda kumanyası ve hijyen paketi dağıtıldı. Ardından Sayda’da 450 kişiye sıcak yemek ikramında bulunuldu. Şuf’ta ise, 150 kişiye battaniye ve yatak dağıtımı yapıldı.

Ayrıca İHH tarafından, İklim el-Kharroub bölgesinde mutfak kurulum çalışmaları da devam ediyor. Birkaç gün içerisinde kurulumunun tamamlanması planlanan mutfak hizmete başladığında, her gün düzenli olarak 4 bin kişiye yemek dağıtılabilecek kapasiteye sahip olacak.

Vakfın Lübnan’daki acil yardım çalışmaları devam ediyor.

Destek olmak için;

İHH aracılığıyla işgalci İsrail’in saldırılarından etkilenen Lübnanlılara destek olmak isteyen bağışçılar, ACİL yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL, 4072’ye SMS göndererek ise 130 TL destekte bulunabiliyor. Ayrıca, vakfın internet sitesi üzerinden ve banka hesap numaralarına açıklama kısmına LÜBNAN ACİL YARDIM yazarak da istediği tutarda destek ulaştırabiliyor.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR