Hamaney'den 'Nasrullah öldürüldü' haberinin ardından ilk açıklama!

Hamaney, İşgalci İsrail ordusunun 'Nasrallah'ı öldürdüğünü' iddia etmesinin ardından yaptığı ilk açıklamasında 'Hizbullah'ın yanında olduklarının' altını çizdi. Öte yandan Hizbullah, Nasrallah'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 14:51 GÜNCELLEME 28.09.2024 14:52 GÜNCEL
Hamaney'den 'Nasrullah öldürüldü' haberinin ardından ilk açıklama!

SON DAKİKA HABERİ: Katil İsrail ordusu, dün akşam yoğun bir şekilde Lübnan'ı bombaladı. İsrail ordusu tarafından Beyrut'ta düzenlenen saldırıda; hedef alınan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü açıklaması geldi.

Açıklamanın ardından İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in güvenli bir yere nakledildiği ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nun ise, "Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandığı" açıklandı.

İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah ve Karaki öldürüldü

İsrail basınında Nasrallah'ın öldüğü iddiası!

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İran lideri Hamaney, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında, İsrail'in Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını belirten Hamaney, "Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran lideri, bölgedeki "direniş güçlerinin" Hizbullah'ın yanında duracağını ve "direniş güçlerinin mücadelesinin Hizbullah'ın öncülüğünde devam edeceğini" belirtti.

NASRALLAH'TAN SÖZ ETMEDİ

Hamaney, İsrail'in gece Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında olduğu öne sürülen ve akıbeti henüz belirlenemeyen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'tan söz etmedi.

HİZBULLAH DOĞRULADI

İsrail Ordusunun açıklamasının ardından Hizbullah da Nasrallah ve Karaki'nin İsrail'in bombardımanıyla öldüğünü doğruladı.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR