Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Katil hakkında yeni gelişme

Münevver Karabulut’u hunharca katleden Cem Garipoğlu’nun Üsküdar’da bulunan mezarına polis ekipleri tarafından demir bariyerli önlem alındı. Çevresinde güvenlik önlemleri alınan mezarın yarın saat 11.00 sıralarında açılması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 22:00 GÜNCELLEME 02.10.2024 22:00 GÜNCEL
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Katil hakkında yeni gelişme

Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulunmuştu.

Karabulut ailesi avukatlarının ’Fethi Kabir İşlemi’ talebi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmişti.

Perşembe günü açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu’nun mezarı etrafına polis ekipleri tarafından demir bariyerler konuldu.

Çevresinde güvenlik önlemleri alınan mezarın yarın saat 11.00 sıralarında açılması bekleniyor.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. 17 yaşındaki Karabulut’un cansız bedeni, parçalanmış şekilde gitar kutusuna konuldu ve Etiler’deki bir çöp konteynerine atıldı. Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuştu. İçerisinde sırları barındıran vahşi cinayet duyulduktan sonra Türkiye kamuoyunda büyük infial uyandırmıştı.

Otopsi raporunda, vahşi cinayete kurban giden genç kızın yaşarken kafasının gövdesinden ayrıldığı belirtilmişti.

KATİL 3 BUÇUK AY KAYIPLARA KARIŞTI

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçmış ve bu kaçış 197 gün sürmüştü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Garipoğlu’nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona ermişti.

CEM GARİPOĞLU ÖLDÜ MÜ?

Garipoğlu'nun 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendini asarak intihar ettiği öne sürülüyor.

Münevver Karabulut cinayeti ve Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili sırlar henüz netlik kazanmadı.

"MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAMIŞTIR"

Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde, Münevver Karabulut’un mezarını ziyaret eden teyzesi, yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti.

Mezar açma işlemine dair şüphelerini dile getiren acılı teyze, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu:

"Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir."

Cem Garipoğlu’nun mezarının ne zaman açılacağı belli oldu!

Bu sözler, Bolu'da yaşayan aile bireylerinin, olayın üzerinden geçen zamana rağmen şüphelerini koruduğunu gösteriyor. Bolu halkı, bu gelişmeyi yakından takip ederken, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasının yeni sorulara mı, yoksa çözüme mi yol açacağı büyük bir merak konusu.

"ABLAM, ENİŞTEM BİTİK DURUMDA"

Münevver Karabulut’un ailesi, Bolu’daki köylerinde acı dolu günler geçirmeye devam ediyor. Karabulut’un teyzesi, yaşadıkları bu süreci anlatırken, Garipoğlu ailesinin olayla ilgili delilleri kararttığını ve yıllardır adalet beklediklerini dile getirdi.

Acılı teyze şu ifadeleri kullandı:

"Sonuçta giden geri gelmiyor. Biz yaşadığımız acıyı biliriz. Ama ne diyelim? Ben çocuğumuzun cennette olduğunu düşünüyorum. Ablam, eniştem, aile bitik durumda. Giden can geri gelmiyor. Allah bunu bize yaşatanlara da aynısını yaşatsın inşallah."

KAYNAK : İHA, Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR