Devlet Başkanı Gutul çalıştayımızda gazetecilere içini döktü

Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, KGK Küresel Medya Paneli'ne katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gutul, Moldova'da düşman gibi görüldüklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 22:13 GÜNCELLEME 06.10.2024 23:15 GÜNCEL
Devlet Başkanı Gutul çalıştayımızda gazetecilere içini döktü

Haber 7'den Abdullah Biçer'in özel haberine göre; Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 4’üncüsü, Türkiye ile 30’a yakın ülkeden Türk ve yabancı 150’ye yakın gazetecinin katılımıyla tamamlandı. KGK Küresel Medya Çalıştayı’na katılan ve dev organizasyonun onur konuğu olan Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, ülkesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DİM: GAGAVUZYA İLE UZAKLIĞA ÜZÜLDÜK

Gutul’u takdim eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Gagavuzya Devlet Başkanı Sayın Evghenia Gutul hanımefendiye davetimizi kabul edip, geldikleri, bize onur verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Türkçe konuşan, Türk toplumunun bir parçası olan Gagavuzya’yı hep uzaktan takip ediyorduk. Oraya gidip, Gagavuzya’yı görünce bu uzaklığa üzüldük. Sayın İsmail Bayazıt ile sayın başkanı davet edelim, dinleyelim diye düşündük. Biz de Türk medyası olarak Gagavuzya için ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz, bu konuda bir yol haritası çizebiliriz diye düşündük” şeklinde konuştu. Başkan Gutul KGK panelinde içini döktü.

BAŞKAN GUTUL’DAN KGK’YA TEŞEKKÜR

Türkiye ve Alanya’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Gutul, davetleri nedeniyle KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimine teşekkür etti.

Gagavuzya ile ilgili bilgiler veren Gutul, Moldova’da düşman gibi görüldüklerini, sorunlarının olduğunu ancak kendilerinin hem Moldova, hem de tüm dünya ülkeleriyle iyi diyalog ve barış istediklerini söyledi. Kardeş Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Gutul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşeceklerini belirtti.

Gutul ayrıca “23 Aralık 2024 tarihinde 30. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Bu çok önemli bayramımıza hepinizi davet ediyoruz. Gagavuzya’da göreceksiniz ki; kültürümüz ve dilimiz birbirine çok yakın” dedi. Gutul, Küresel Başarı Ödülleri Töreni’nde ‘Küresel Diplomasi Ödülü’ aldı

KAYNAK : Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR