İzmir Körfezi için Bakanlık çalışıyor, CHP'li belediye yatıyor: Tugay hala imza atmadı

İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin giderilmesiyle ilgili toplantıya katılmayıp yurt dışına giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, konuya ilişkin hazırlanan eylem planına da imza atmadığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 20:46 GÜNCELLEME 09.10.2024 20:56 GÜNCEL
İzmir Körfezi için Bakanlık çalışıyor, CHP'li belediye yatıyor: Tugay hala imza atmadı

Toplu balık ölümleri ve kirlilikle gündeme gelen İzmir Körfezi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seferber olurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta uyku modunda.

İzmir Körfezi Bilim Kurulunca hazırlanan 15 maddelik, İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı kamuoyuyla paylaşılırken, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hala imza koymadı.

İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı’nda 7’si acil eylem planı ile kalan 8’i kısa vadeli eylem planı maddelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluk alanlarına göre atması gereken adımlar sıralanmıştı.

BAKANLIK ÇALIŞMALARA BAŞLADI, CHP’Lİ BAŞKAN İMZAYI BİLE ATAMADI

Acil Eylem Planı’nın hemen ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Safinaz 1” isimli deniz yüzeyi temizleme aracıyla İzmir Körfezi’nde temizlik çalışması başlattı. İzmir Körfezi’nde çalışmalara başlayan ve “deniz süpürgesi” olarak tabir edilen gemi, katı atık, ölü balıklar, plastik, ambalaj atıkları, balık ağları ve diğer zararlı materyalleri toplayarak geri dönüşüm için ayrıştırmak için görev yürütüyor.

İzmir'de balık ölümleri ile kirliliğin önüne geçecek İzmir Körfezi ile ilgili eylem planına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise aradan iki gün geçmesine rağmen hala imza atmadı.
 

İCRAAT YOK LAF ÇOK: TEMİZLENECEĞİNE İNANMIYORUM

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Cemil Tugay, “Şu anda imza atmamızı istedikleri 15 maddelik plan uygulamaya geçtiği zaman ben körfezin istediğimiz kadar temizleneceğine inanmıyorum” dedi.

Tugay, planın körfezi temizlemek için yeterli olmadığını, ilgili bakanlıkların yapması gereken çalışmalara planda yer verilmediğini, her şeyin belediyeden beklendiğini savundu.

CHP’li Tugay, eylem planını şerhli olarak imzalayacağını söyledi.

____________

KÖRFEZ'İ KURTARACAK TOPLANTI YERİNE YURT DIŞINA GİTMİŞTİ

İzmir Körfezi'ni kirlilikten kurtaracak İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Süleyman Elban, bilim insanları ve STK temsilcileri katılırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yurt dışına gitmeyi tercih etmişti.

Tugay, toplantı günü Çekya ülkesine gitmişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR