KYK EK YURT KAYIT EKRANI: KYK ek yurt kayıtları nereden, nasıl yapılıyor 2024-2025?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan ve özel yetenek öğrencileri için yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK ek yurt başvuru sonuçlarının belli olmasından sonra kayıt işlemlerinin nereden, nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Kayıtlar e-Devlet platformundan yapılacak. Peki, KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, kaç TL? İşte KYK ek yurt kayıt ekranı...

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 12:04 GÜNCELLEME 12.10.2024 12:04 GÜNCEL
KYK EK YURT KAYIT EKRANI: KYK ek yurt kayıtları nereden, nasıl yapılıyor 2024-2025?

KYK ek yurt işlemlerinin nereden, nasıl yapılacağı gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK ek tercih yurt başvurularını duyurdu. Yurda yerleşmeye hak kazanan adaylar KYK ek yurt kayıtlarını gerçekleştirmek zorundadır. Peki, KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, kaç TL? İşte KYK ek yurt kayıt ekranı...

KYK EK YURT KAYITLARI NEREDEN, NASIL YAPILIYOR 2024-2025?

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazananlar, kayıt işlemlerini 13 Ekim Pazar günü saat 23.00'e kadar e-Devlet platformundan yapacak.

Yurt kaydının eksiksiz bir şekilde tamamlanması adına ilk kayıt ücreti ödenecek. Bu ücreti e-Devlet sisteminde bulunan taahhütnamenin onaylanması şartı aranmaktadır.

E-DEVLET KYK EK YURT KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Yurda ilk kez yerleştirilecek öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denilmektedir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti yer almaktadır. İlk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterir. İlgili bankaların ATM’lerinde ya da GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında bulunan tutar otomatik olarak adaylara gözükecektir.

EK YURT BAŞVURU SONUÇLARI BELLİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK ek yurt yerleştirme sonuçlarını adaylar için erişilebilir hale getirdi. Adaylar, 11 Ekim 2024 Cuma günü itibarıyla yurt sonuçlarını öğrenebilecek. KYK yurt yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR