İşgalci İsrail'e silah ve siyasi destek veren ABD protesto edildi

Medya Platformu Derneği ve Asım'ın Nesli Sosyal Medya Platformu işbirliğinde düzenlenen 'Uluslararası Özgür Filistin Kongresi'nin ardından platform üyeleri, İsrail'e destek veren ABD'yi İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 21:36 GÜNCELLEME 12.10.2024 21:47 GÜNCEL
İşgalci İsrail'e silah ve siyasi destek veren ABD protesto edildi

Sarıyer'deki başkonsolosluk önünde toplanan grup adına açıklama yapan Kongre Koordinatörü ve Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık, İsrail'in işgal ve istila girişimine karşı Gazze halkının verdiği mücadelenin din, ahlak ve uluslararası hukuk açısından meşru ve onurlu olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN "BEDELİ NE OLURSA OLSUN İSRAİL'İN KARŞISINDA DURACAĞIZ" SÖZÜNE ÖVGÜ

Filistin ve özelde Gazze’nin, Osmanlı mirası ve cihadın son kalesi olduğunu vurgulayan Palabıyık, şöyle konuştu:

"Gazze, günümüzün okçular tepesidir. Gazze düşmemelidir. Devletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız, tam anlamıyla Gazze'nin yanındadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın son grup toplantısında, 'Bedeli ne olursa olsun İsrail'in karşısında duracağız.' sözü, özellikle akademik dünyaya ve halkımıza güç vermiş ve Cumhurbaşkanı'mız küresel vicdanın sesi olmuştur. ABD'nin parlamentosunda katil Netanyahu'yu ayakta alkışlaması asla kabul gören bir tavır değildir. Bugün burada olmamızın sebebi, bu ayıbı ve utanmazlığı küresel vicdana duyurmak ve katili alkışlayanları kabul etmediğimizi vurgulamaktır."

Gruptakiler, açıklamanın ardından Gazze'de hayatını kaybedenler için dua etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR