Diyarbakır anneleri iddialara rest çekti: Kefenimizi cebimize koyduk da geldik

Diyarbakır'da 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren aileler, 'aileler dağıtıldı' haberlerine tepki gösterdi. Anne Hatice Levent, 'Biz zaten bitmişiz, kefenimizi cebimize koyduk da geldik' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 23:33 GÜNCELLEME 13.10.2024 10:09 GÜNCEL
Diyarbakır anneleri iddialara rest çekti: Kefenimizi cebimize koyduk da geldik

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı evlat nöbeti 6 yıldır aralıksız devam ediyor.

Oturma eyleminde olan anneler, "ailelerin dağıtıldı" haberlerine tepki göstererek, nöbete devam edeceklerini vurguladı.

"KİMSE BURALARI KALDIRAMAZ"

Kızı Fadime için oturma eylemine devam eden Hatice Levent (62), "Kütahya’dan 20 saatlik yoldan geliyorum. Evlat derdine 6 senedir buradayım. 10 senedir evladımın peşindeyim. Evladımı almadan peşini bırakmayacağım. Bu çadır kalksa bile şu merdivenlerde oturacağım. Ortaya da dikilsek biz yine buradayız. Kimse buraları kaldıramaz. Biz zaten bitmişiz, kefenimizi cebimize koyduk da geldik" dedi.

"BİZ BU YOLA BAŞIMIZI KOYDUK"

Süheyla Demir (49) ise, "Ağrı’dan kızım Hayal Demir (29) için buradayım. Kızım lise 3 sınıfta okuyordu. Kızımı kandırdılar, götürdüler. 10 senedir kızımın yolunu gözlüyorum, ciğerimiz yanıyor. Bazı basın mensupları bizim hakkımızda yalan yanlış haber yapıyorlar. Çadır bitmiş, çadır kalkacakmış gibi bir şey yazılmış. Yok öyle bir şey. Bu çadırı biz ölünce ancak kaldırırlar. Çadır kalksa bile HDP binası önünde oturacağız. Evlatlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola canımızı, başımızı koyduk" diye konuştu.

"YALAN HABER YAPIYORLAR"

Mevlide Üçdağ (45) da, "Ramazan Üçdağ’ın (26) annesiyim. Medya mensupları çadır kapanmış diye yalan haber yapıyorlar. Hiçbir zaman çadır kapanmadı. Kapansa bile biz oradaki merdivenlerde oturacağız. Hiçbir zaman kalkmayacağız. Bizim arkamızda Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olduğu sürece, devletimiz, hepsi arkamızda olduğu sürece kalkmayacağız. Evlatlarımızı almadan da gitmeyeceğiz. Eylemimiz sonuna kadar devam edecek, 6 yıldır devam ediyor. Kanımın son damlasına kadar buradan evladımı almadan ayrılmayacağım" ifadelerini kullandı.

DEVLET DE YALANLADI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Odatv ve Aydınlık'ın paylaştığı "Diyarbakır Anneleri’ne katılan anneler memleketlerine gönderildi" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

DMM'nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Diyarbakır Anneleri’ne şehir dışından katılan anneler memleketlerine gönderildi”' iddiası doğru değildir.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin 2019 yılında başlattığı oturma eylemi devam etmektedir.

Devletimiz, tüm kademeleriyle Türkiye'nin birçok ilinden eyleme katılan ailelere desteğini sürdürmekte ve ailelerin çocuklarına kavuşması için titiz bir çalışma yürütmektedir.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

KAYNAK : İHA, Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR